tisdag 7 februari 2012

Bottenfruset...

 
I går morse gick "larmet" 05.50....... Inget vatten ur kranen när Eva skulle fixa Vällingen till tjejerna. Man upptäcker rätt snabbt hur givet man tar det rinnande vattnet ur kranen. Nu var det bottenfruset ....nada. Jag fick packa med mig en kasse med grejer för att duscha på jobbet. Jag såg framför mig att denna situation skulle kunna vara till tjälen skulle börja gå tillbaks ett det känns ju inte just nu som om det står runt hörnan.....

Eva fick tag på nån i kommunen som hänvisade till Nordvästra Skånes vatten som lovade att skicka ut någon och kolla. Denna gång hade vi tur det visade sig att elen som skall hålla vattnet frostfritt under den på Bjäre världsberömda bron var avslagen (i nån form av sparåtgärd? av kommun). Efter att den slogs på så hade vi vatten på tio minuter... SKÖNT.

Jag såg framför mig grävskopor som skulle förlägga om invattnet på frostfritt djup.... nu slapp vi det.

Idag har jag varit hemma med Svea som igen har haft en natt med mycket hostade igen. Jag själv är fortfarande förkyld men betydligt bättre idag.

Var på Ängelholms sjukhus igår och röntgade min onda axel, det var ju en positiv upplevelse, Var några minuter tidig för att hitta då det var första gången jag var där, gick dock rätt på röntgen avdelningen blev direkt insläppt utan att ens ha hunnit sätta mig ner, röntgad och klar 7.47 dvs två minuter efter att jag skulle varit där, hur smidigt som helst, trevliga var dom också.

Nu är jag klar med traktorvagnen, elen är dragen och stödjebenets fäste utbytt och fastsvetsat. Nu skall jag bara skruva ihop gräsklipparen också som bör ta bara nån kväll (jag skulle behöva fixa lite rost också). Sen tänkte jag ge mig på att prefabricera den nya bron över bäcken så att vi kan inviga den lagom till våren kommer.  Jobb finns.

25/2 har vi planerat en kombinerad jobb/familje/fest dag för några av våra vänner. Det kommer att bli lite skogning och vedhuggning/klyvning på dagen sen går vi över på att umgås och äta och dricka gott.
För lite vatten i år för att bli en bra isbana...

2-3/3 kommer eventuellt de stora barnen på besök!