fredag 7 augusti 2009

Inflyttade!


Det har tyvärr blivit lite glest mellan Blogguppdateringarna nu. Har varit en mycket intensiv period nu. Vi är inflyttade i huset. Det är jätterörigt då vi inte är helt klara med huset coh vi saknar tex i stort sett garaderober för klädförvaring.

Flytten gick bra tack vara all hjälp från Ingela och Jan-Erik, Agneta och John, Anders och Lilian, Anders och Britt-Marie. Bra med hjälp från starka bönder och skogshuggare.

Trappan upp till övervåningen är int helt lätt att forsera med större möbler, men det gick. Det står fotfarande kvar en delmöbler i våra containers men mycket är på plats. Det återstår dock mycket vad gäller möblering och uppackning inne i huset.

Vi har i alla fall så att vi kan leva i huset.

Svensköp är ganska så tömt redan i huset en del återstår i uthusen men mycket är taget. Känns tomt och ödsligt och lite sorgligt att vara i Svensköp, det är så fint där nu med all grönska.

Denna vecka har vi jobbat på med huset. Jag får hjälp med att panela färdig entren nu vilket gör att huset i princip är klart utvändigt förutom målning. Vi har även påbörjat målning utvändigt genom att skrapa södersidan och att grundolja pärlsponten i de nya takfötterna. Vi skall försöka få all utvändig målning klar på södersidan då vi har byggnadställning ytterligare en vecka.

Jag har också börjat röja lite gräs och sly på tomten för att få det att se mer bebott ut. Börjar likna nåt.

Igår badade jag och Asta och Svea i bäcken, det var spännande. Vi badade fötterna då det inte är så mycket vatten i bäcken.

Köpa garderober står högt på önskelistan detta får vi göra under nästa vecka så att vi kan få lite ordning. Vi behöver också färdigställa köket och inredningen i skåpen.

Trots all oordning så känns det ändå mycket trivsamt här i Glimminge, det känns rätt. Jag tog en MC tur i går kväll i den fantastiska sommarkvällen och körde runt på Bjäre. Det är mycket vackert här med det böljande landskapet och huvet runt i kring. Var också en sväng i Båstad klar Stureplans "wanttobe" varning, inte nåt vi längtar efter precis.

Nu stundar arbete och höst igen på Bjäre vilket kommer att innebära att lugnet kommer att lägra sig igen över Bjäre.

Vi har ny skola, dagisinskolning och förhoppningsvis nytt jobb till Eva framför oss denna höst paralellt med att vi skall försöka göra "färdigt" vår fina hus!

Vi kämpar på!