fredag 18 juni 2010

Markarbete

Leif har varit här med Traktorgrävaren och börjat fixa till runt stallen och förbättrat vägen upp på marken.
120 ton grus har det gått åt hittills och Leif är inte riktigt klar ännu. Leif har jämnat till marken där vi grävde ner jord värmeslangen och har sen grusat på detta så att jag kan köra med traktorn även om det är blött utan att allt blir gegga.

Vi har också fått hem det första lasset med matjord så nu kan vi i alla fall så smått också börjat att fixa till på tomten. Det ser jag som ett klart semesterarbete.

Igår så hade Leif också grävt för flaggstångsfundamentet, så Eva och jag var ute hela kvällen igår och gjöt färdig fundamentet, tyvärr så räckte inte riktigt de 12 säckar grovbetong vi köpt så Eva åkte i morse 07.00 och köpte ytterligare 5 säckar. Dessa gick också åt innan vi var klara. Nu får vi hoppas på att flaggstången står vi kom inte riktigt så långt ner vi borde då vi stötte på berg på ca en meters djup. Jag borrade dock ner armeringsjärn i berget för att försöka stadga fundamentet ytterligare. Med betongring, betong och stenblandning bör fundamentet inte väga mindre än 800 kilo.

Pontus har även varit här och hjälpt mig att montera duschdörrarna i duschen på övervåningen. Vi har köpt dessa begagnade så jag hade ingen monteringsanvisning så det var skönt att Pontus var med! Det blev jättebra, de passade perfekt. Nu är det bara att sätta igång och duscha även på övervåningen. Vi borde kanske leta upp ytterligare ett par duschdörrar till duschen i källaren.

Svea är förkyld och har feber så  just nu är de hos läkaren för att kolla så att det inte är öroninflammation.

Imorgon skall vi på utflykt till Skäralid med släkten och fira mormors födelsedag. Skall bli kul har aldrig varit i Skäralid, men det ser spännande ut.

Jag skall passa på att lämna lite utkast till ritningar för Stallet som vi skall renovera och göra om till garage/hobbyrum/förråd. Hoppas kunna komma igång med det i höst kanske, här kommer dock mycket eget arbete att krävas.

Var i veckan även ute på Öresund med Robert i hans fina båt. Det var ett riktigt bra väder men kanske inte riktigt varmt. Vi fiskade lite också, utdelningen var dock mycket mager Robert fick en liten torsk, det var allt. Det var ca 30 år sen jag senaste fiskade på sundet som jag har härliga minnen ifrån! Får se om vi får fart på båten så att vi kan åka ut lite på havet och pröva fiskelyckan.