måndag 29 februari 2016

Sportlovet över

Denna gång var Eva och Töserna i Åre för att uppleva ett riktigt sportlov långt från regnet och dimman på Bjäre. Tåg tur och retur vilket ger ca 24 timmars tågresa totalt.

I princip kan vi väl säga att det var premiär för alla töserna i skidbackarna. Asta och Svea gick på skidskola och gjorde stora framsteg under veckan. Doris fick också till det med hjälp av Malou som visade och tipsade.

På det hela taget en lyckad vecka med fin skidåkning och ett hyggligt lite grått men inte för kallt Åre/Björnen. Tyvärr lyckades våra annars så kärnfriska dra på sig förkylningar som dock inte störde allt för mycket. Larssons och Nygrens var också på plats i Åre som vanligt, så kompisar fanns.

Det var ett gäng slagna skidhjältar
jag hämtade upp sent på söndags kvällen i Hässlehåla.

Själv var jag kvar i Glimminge (och Malmö) och jobbade. Jag fick också en del gjort. Veden är nu klyvd och klar det blev 13 säckar och 5 potatislådor eller va 25 kubik vara ca 15 kubik Ek. Ett häst jobb men också ett bra utomhus jobb vintertid, då jag har tak över huvudet och slipper bli så blöt i regnet.  Jag har också börjat röja upp det djävla supersnåret uppe i ekbacken inte röjt på minst 30 år.
Stickigt och eländigt men här som med veden gäller tålamod.

Jag fick också nöjet att passa katt och fåglarna. Fåglar var nu helt plötsligt 6 stycken sen äggen kläckts. Direkt blev det slagsmål mellan honorna och jag fick beställa en extrabur för att skilja fajthönorna åt. Under veckan dog dock inte helt oväntat den minsta ungen som föddes senare än de övriga. Men de övriga två växer så det knakar så snart har vi 5 Undulater, vart skall detta sluta.....

Delar av helgen gick tyvärr åt att fixa del porten till verkstan, då kag lyckades få en solstol emellan när jag skulle köra ner porten och trasslade till linorna. Nu har jag fattat hur den funkar och nu är den fixad.

Har dragit av handbromsvajern på Traktorn, skall se om jag kan fixa den själv annars får jag ta hjälp av Smen.

Även båten skall vårrustas med ny impeller och propeller. Bägge bilarna skall servas nu, så jobb finns.

Begagnad 26" cykel till Asta är inhandlad på Blocket, kanske är den lite stor.

Idag var jag och besiktigade A2:an och se den gick igenom utan anmärkning, skönt!