torsdag 23 september 2010

Brittsommar

Idag har det verkligen varit riktig Brittsommar på Bjäre. Vi var nog uppe i närmare 20 grader, soligt och bara en svag vind. Det var nog sista sucken för sommaren 2010...!?

Jag har varit hemma både igår och idag Svea har nu öroninflammation hon har varit dålig 39 graders feber men verkar lite piggare i kväll. Jag och Svea tog ändå en promenad i det fina vädret. Härligt att vara ute med en 3,5 åring och prata och titta på allt fantastiskt naturen bjuder på som, fjärilar, Vårtbitare, Svampar och Öringar i bäcken. Vi hade med oss Sessan på hela promenaden, hon är som en hund som bara går med.

När Eva kom hem så bestämde vi faktiskt oss för att sitta ute och äta, lär nog dröja innan vi kan göra det nästa gång.

Doris har varit på fotbollsträning idag i det fina vädret. Asta och Svea var ute lite i sandlådan på eftermiddagen och blaskade lite med vatten.

Jag passade på och tog en sista tur med Guldvingen på Bjäre i den ljumma eftermiddagen/kvällen. Det är verkligen ett fint landskap att köra motorcykel i. Var även nere i Båstad och tankade. Nu har lugnet lagt sig igen över Båstad och Bjäre, nu dröjer det till midsommar nästa år innan det barkar igång igen..;-)

Har bestämt mig för att börja träna och bli av  med några kilo och bli lite piggare, sagt och gjort så tog jag mig en cykeltur i backarna runt Glimminge, sen får det väl bli träningscykeln i källaren.

Eva och Karin har syjunta just nu nere i vardagsrummet, det stickas och sys och kanske snackas det lite skit också.

Jag har även en vedklyv på gång som jag skall titta på, har en del ved som ligger som skall sågas upp och klyvas, tänkte köpa en begagnad klyv.

Jag har också tagit tag i belysningen efter vägen in till gården, vi skall träffa Bertil på Eltjänst på tisdag och kolla på vad det finns för varianter.

I morgon skall jag åka till Älmhult och jobba, det blir med egen bil i morgon. Till helgen har vi planerat att Mormor och Morfar skall komma och sova över (om vi håller oss friska, men det ser ju rätt bra ut just nu).   
Jag är på g igen.