söndag 25 juni 2017

Midsommar på Bjäre

Så var även årets midsommarfirande över. Midsommarafton bjöd på riktigt växlande väder. Runt lunch hade vi 25 grader och helt vindstilla.

Svea, jag och Anders var och stängslade för korna på övre åkern, gräset var där bitvis manshögt, hög tid att flytta kvigorna. Dock var inte korna så snabba på att gå över till det nya betet hade svårt att fatta att stänget var öppet...


Midsommarafton tillbringade vi hos Pernilla och Magnus. Mycket trevligt som vanligt och god mat som var "knytkalasbaserad".  Fin Majstång fixades snabbt av händiga och duktiga vuxna och barn, jag tror jag bidrog med att ta en Öl.. Nu var det också nytt väderläge, det regnade ordentligt. Det bekom oss dock ringa då vi kunde sitta i Pernilla och Magnus nya fina "uterum" och genom fönster se regnet..

Alla barnen lekte jättebra ihop, hästarna och de rätt nyfödda kattungarna bidrog en hel del.

Kubbmatchen vanns lätt av de vuxna förstärkta med Svea. Mitt bidrag här var också mer åt Öl hållet , många missar....
Trevlig midsommarafton med trevligt sällskap! Jag lyckades också begränsa mig till en snaps och ett antal Öl så jag var helt oberörd dan efter vilket var skönt.

Midsommardagen var det dax för den årliga Förslövskarnevalen Doris deltog i tåget med att skjuta vattenpistol på åskådarna. Lite otur här då det var regnigt just under karnevalståget. Doris var också med på den efterföljande festen på IP.

Huset är nu färdigmålat, med undantag av Västgaveln som är ompanelad för 4 år sen. Vi skall nog måla den också om vi kan hyra Skyliften igen, så är allt målat och förhoppningsvis skall vi då inte behöva måla på 8-10 år..Skönt att vara klara med detta innan semestern. Med hjälp av denna fina Skylift så gick det faktiskt ganska enkelt även om Eva fick vara lite akrobat när hon målade kuporna på övervåningen.

Jag har röjt med röjsågen de snabbt kommande skotten av slån och björnbär jag försökt utrota vis Fårahuset och uppe i ekbacken. Inspirerad av grannens nya slagklippare så tittar jag nu på att skaffa en egen släntklippare/slagklippare och slippa köra så mycket röjsåg, det är slitsamt....

Några arbetsveckor kvar innan det är dax för semester.











Färdigmålat skönt

Asta och Svea med den tama kvigan 1109