lördag 10 december 2011

Flygets avigsidor

Janne verkar allvarlig...
Att det inte alltid är så klockrent att flyga fick jag verkligen känna på vid årets tripp till Stockholm för det årliga julbordet med min gamla kompisar och kollegor.

Jag skulle åka 17.55 i onsdags från Ängelholm, där jag var i god tid, bara för att få reda på att planet skulle gå 1,5 timme senare och till Arlanda. Jag blev i stället ombokad till 19.30 planet till Bromma. Jag hann åka hem och ta en macka innan avgången. Här hade jag ingen som helst förhandsinfo från Kulla Flyg (Bolaget med de nöjdaste kunderna). Skulle ha gått ut ett SMS men det fick jag inget.

..hej var det går.....


Ett problem med detta var att jag hade bestämt träff med bror Lars i City för att gå och ta en bit mat och en öl  Det blev nu en sen bit mat och ett par Öl på en Sportsbar nära Centralen, och blev lyckat ändå.

Jag bodde hemma hos min gamla mor som är en riktig kämpe nu efter sin höftoperation. Farmor har verkligen blivit gammal, men var nu ändå mycket pigg och riktigt rörlig med sin bock som hon gick med. Det var trevligt att träffa farmor och denna gång hade jag rätt mycket tid över att vara med farmor, vi hade två lugna förmiddagar och frukost tillsammans.  

Farmor hemma i köket
Julbordet blev mycket lyckat vädret på Torsdagen var verkligen på topp i Stockholm Soligt och svag vind. Julbordet intog vi på båten Gustavsberg VII och turen gick förutom genom centrala Stockholm ut till Skurusundet med alla de fina gamla sekelskiftesvillorna som klättrar på berghällarna ut med vattnet inte direkt barnvänligt men fint.

Efter Julbordet tog en barsväng vid, i år körde vi lite hårdare och vi blev tvungna att bryta lite tidigare än förra året, Jägermaister och Gammeldansk var en blandning som fick oss på svaj...... Det var dock en mycket trevlig dag med många skratt..

Jag var i riktigt god form faktiskt på fredagsmorgonen Farmor och jag sov till 09.00!!! Sen hade jag en lunch planerad med min gamla affärskollega Fredrik med lunch på Vickan.  Det var också mycket trevligt att träffa honom för det var länge sen.

Jag tog en sväng upp på Swedbank efter lunch och träffade några av mina gamla kollegor det var kul att se dom igen, det var dock lite tryckt stämning då det var neddragningar på gång även där.

Eva ringde när jag var där och meddelade att alla flyg till Ängelholm var inställda så även mitt 21.00. Jag hade att välja på tåg eller buss valde att ta bussen från Bromma till Ängelholm en nätt lite tur på 8 timmar. Bussen gick 17.30 från Bromma och jag var framme 01.20 i Ängelholm. Jag vill lova att det var skönt när jag klev in genom dörren hemma igen. DET VAR EN RESA DE!