lördag 11 juni 2011

Slit och släp...

Igår började fulla igen runt va rören i stallet, men insåg snart att skulle gå mycket snabbare med Anders grävmaskin (som stod i ett hörn i stallet och bara väntde).  Jobbade ändå i två timmar innan jag gick in och tog en macka och öl framför TV:n. Tog inte så lång stund innan jag hade somnat i soffan.

Stallet fullt med mackadam
Vaknade upp vid 01.00 då var det bara en timme kvar till Stanley Cup finalen varför jag bestämde mig för att stanna uppe. Detta var den andra finalen jag tittade på, här kan man kanske se ett mönster 0-0 efter två perioder och inte speciellt bra spel. Avgörandet kommer i bägge dessa matcher i tredje perioden vid ca 04.30, vad gör jag då? Sover sött i soffan. Får se om jag lyckas uppbåda ytterligare energi att sitta uppe en final till.   

Vaknade först vid 08.30 lite ovan att det inte kommer tvillingar och väcker en... Drog ut i stallet strax innan 10.00, Anders kom strax efter och vi satte igång Anders med grävaren och jag lassade in Mackadam i stallet, det gick med en jädra fart. Klart det är lättare när man är två och har alla Maskiner. Rotationslasern är ju et helt otroligt bra hjälpmedel, tänk förr när man snubblade runt på snören, nä det var inte bättre förr!

Städat igen..
På drygt två timmar hade fixat stallet lagt in 20 ton Makadam och vägt av det. När det var klart drog jag ned i källaren och röjde i rummet vi skall göra iordning. Tog ner rester som satt kvar i taket. Sen städade jag upp allt som låg på golvet efter att Eva rivit ner all gammal puts, hönsnät och vass som satt i taket.

Jag tog sen och körde bort allt som blev över efter att vi rivit ut det sista i stallet så nu är det hyffsad ordning på gårdsplanen igen.

Jag får vara nöjd med vad jag uträttat denna dag, känner mig hyffsat mör i axlarna......

Rapporter från Huvudstaden säger högsommar värme (nåt vi saknat på Bjäre idag även om det vara soligt och runt 20 grader, bra jobbeväder....;-). Full fart med att åka och träffa Doris kompisar Alva och Emilia, vara i staller mm. Igår var Asta och Svea och hälsade på på sitt gamla dagis men de hade lite svårt att komma ihåg sina gamla kompisar och "fröknar" (På detta dagis hade Asta ocg Svea två manliga och en kvinnlig fröken, en klar bristvara på dagiset i VK)

Snart drar Eva och Tjejerna vidare till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld.