torsdag 1 april 2010

Skärtorsdag

Så var det då äntligen Påsk. Våren gör bara försiktiga framsteg. Idag har det varit ett riktigt Aprilväder ömsom sol och ömsom regn och emellan år faktiskt riktigt småsnålt. Väderprognosen för helgen är väl inte heller direkt vårlik.

Eva jobbar vidare med att sätta potatis. Det är nu full aktivitet för alla bönderna här i kring, traktorerna kör dygnets alla ljusa timmar. Eva kommer även att jobba i helgen om det blir väder.

Jag skall försöka få tid och elda det sista av våra rishögar skulle kännas skönt att få det klart. Bara två små högar kvar, men det är också mycket småplock kvar att plocka upp.

Imorgon skall Doris och jag gå på kvalishockey i Ängelholm, Lindab Arena och se Rögle-Leksand vinner Rögle så är det väl i stort sett klara för nästa års Elitserie. Leksand är ju ett av mina gamla favoritlag och som halvmas (farmor är ju född i Leksands kommun) så är jag väl inte helt på det klara vilket lag jag skall heja på. Leksand är väl piskade att vinnaom de skall ta sig upp i Elitserien.

Köksgolvet är KLART! Knappt så jag törs skriva det! Naturligvis inte utan problem! Efter urusel samplanering så råkade visst inte svesttråden räcka till alla skarvar och detta skulle ta flera dagar att få hem. Skönt att ha med riktiga proffs att göra................... ;-).  För övrigt är jag inte helt imponerad över de skarvar som svetstråden räckt till heller.....

I samband med den nya mattan så bytte vi till en lite mindre "mesig" färg på mattan, den är nu både mer gul och melerad. Blev riktigt bra tycker jag. Underlaget till köket är nu tillfredställande golvet är jämnt men fortfarande finns vissa tedenser till svaj. Detta går dock utan vidare att leva med. Pontus och gänget har verkligen jobbat hårt med detta, men det bevisar också att det är svårare att rätta till saker om det inte blir rätt första gången.

Svea har nu haft feber hela veckan och igår konstaterades det att hon hade Öroninflammation. Idag var jag hemma men jag jobbade hemifrån förutom när vi var på apoteket och hämtade ut Sveas medicin. Svea var ganska seg idag så det var lugnt att jobba samtidigt.

Skönt, nu är det påsk och nästa vecka skall jag faktiskt ha semester. Det har varit rätt mycket på jobbet sista veckorna så det känns riktigt bra att få ett antal lediga dagar nu. Jag skall försöka sätta av lite tid och börja med fönstren i stallet som är i akut behov av renovering 5 kilo fönsterkitt är införskaffat. Jag är för övrigt en djävel på kitta fönster, har legat  i hårdträning bland annat hemma hos Wallen och han ultima fönsterutmaning.

För övrigt så pågår planeringen av en ny Pågahelg i Glimminge dvs, ett gäng "chefer" från Swedbank åker till Bjäre och släpper loss. Tro inte att ni skall slippa undan att jobba lite även denna gång! Nåt skall jag alltid kunna hitta på.

För övrigt verkar det som om Wallen även planerar att släpa med sig min båt ner till Skåne och återlämna den från det leasingavtal vi nu haft rätt många år ;-) Välkomna!