lördag 12 december 2009

Tvättstugan

Jag har under veckan jobbat hårt med att kakla tvättstugan. Varje kväll har jag kaklat ca 3 timmar och idag lördag har jag kaklat 8 timmar. Känns ordentligt i kroppen på en gammal kontorist. Att kakla är ju både lätt och svårt. det är ett djävla räknande för att se till att man börjar på rätt ställe för att få symetri i rummet. När det som i detta fall också är två fönster på samma vägg börjar det bli riktigt tungat att räkna och planera så att man får kaklet att sitta med hygglig symetri och så att man inte får kvar så små bitar att det inte går att kakla.


Nu är jag dock klar med all kakling, nu återtår att sätta silikon i alla hörn, runt fönster och dörr och mellan tak och vägg. Sen är det "bara" att foga.

Skall bli skönt att få tvättstugan klar så att vi kan flytta in på riktigt med bänkar, vask och hyllor. När man har tre barn så är tvättstugan ett rum man använder flitigt. Så har långt har bara tvättmaskin och torktumlare varit provisoriskt inkopplade.

Eva har hängt upp lite ljusslingor ute idag, det behövs verkligen för nu är det mörkt. Ljusstakar och stjärnor i fönstren gör dock mycket till för att lysa upp och är extra mysigt nu när vi bor på landet.

Det har varit Luciafirande på Dagis Asta och Svea sjöng och dagis bjöd på fika. Jag prioriterade dock IKEA . I veckan som kommer så är det en tillställning i kyrkan i Västra Karup med Skolan och då skall jag se till att vara med.

Imorgon kommer hela familjen Oredsson hit på brunch. Kul att träffa Nisse och Karin och ungarna igen var länge sen. Trots att vi nu bor i Skåne så träffar vi inte Nisse och Karin oftare än innan egentligen, men det är klart det är ju ändå 12 mil emellan oss. Å andra sidan har vi inte haft jättemycket tid över för att vara så sociala heller. Det får vi ändra på.

Jag kommer att vara ledig några dagar i jul, då planerar jag att förutom att faktiskt vara ledig också fixa till köket med lister, kakel, socklar och foder. Skall också om tid och ork räcker fösöka sätta upp återstående klädselbrädor i taket på övervåningen.

Jag jobbar också lite på att hitta en kamin och köksspis. Ev skall jag använde den gamla Husqvarna 51:an som jag fick av Nisse och Maj-Britt i Svensköp, den behöver bara fixas till lite så skall den både bli fin och fungera bra att elda i. Skulle vara skönt att ha nåt att kunna elda i om det blir kallt!

Skönt att det snart är jul och att vi inom kort också börjar gå mot ljusare tider igen, snart år det vår! (Vi kanske skall ha en vinter först, vet inte hur mycket vinter det blir på Bjäre) Väder prognosen nu är dock att vi nu bverkar gå mot vinter, skulle vara juste om det blev kallt så att det frös på sjöarna så att Doris och jag kunde åka lite skridskor.