söndag 8 september 2013

Golftävling och oväntat besök..

Nicke med HP platta i handen vid 9:e hålet...
Fick ett mail från min gamla kompis Nicke från Stockholm. Hans företag som han är VD för skulle vara sponsor för Europatour tävlingen på Vasatorps golfbana utanför Helsingborg och undrade om jag ville ha biljetter och om vi hade någon möjlighet att träffas.

Vi bestämde först att jag skulle ta semester i fredags och gå på golfen och  sen skulle vi ta en bit mat i Helsingborg. Nu hade jag inte möjlighet att ta semester så jag drog ut till Vasatorp direkt efter jobbet. Jag fick tag på Nicke och vi hann precis se ledarbollarna komma in på det avslutande 9:e hålet (de startade på 10:e hålet i fredags). Sen skulle Nicke packa ihop och sen skulle vi dra till hans hotell och gå och käka. medan jag väntade på Nicke så kom jag på den goda iden att ta med Nicke hem till Glimminge och grilla i det fina sommarvädret och sen köra honom tillbaka till hotellet på kvällen.

Det var mycket kul att träffa Nicke och fast det var länge sen så kändes det som vi hade träffats igår. Kul att få visa upp hur vi bor och få rå om Nicke några timmar. Vi handlade kött på hemvägen och grillade till en kanonmiddag. Eva var också snäll som erbjöd sig att köra tillbaka Nicke till hotellet så vi kunde dricka lite pilsner ihop.

Vi skall nu planera för en helg då vi bjuder ner Nicke och Marika till Glimminge.

I lördags så var det gräsklippning igen som vanligt först på morgonen. Efter det så monterade jag ventiler, och det sista fodret till nya balkongdörren. Efter en sista omgång färg så är nu gaveln helt klar återstår bara att plocka ner byggnadsställningen.

Evas bror John med fru Agneta kom sen och hälsade på och sov över. Vi fick lite hjälp av Agneta (som ritat planlösning och tillbyggnad av vårt hus) att skissa på en trädäck som vi planerar att bygga i vår. Skall både bli trapp ner i trädgården och uteplats.

Det blev grillat och lite öl och Vin innan vi sköljde ner allt med var sin GT, sen var vi alla färdiga att sova...

Idag har det varit lite lugnare var nere och tittade på Doris lag som hade hemma match mot Vejby och förlorade med 1-3 efter en mycket strong insats inte minst av Doris och de ledde faktiskt med 1-0 i halvtid.

Eva och Asta och Svea var på CUP i Laholm där Asta och Svea spelade sina första riktiga matcher. Det hade gått bra de vann en match och hade förlorat 2. Svea hade gjort 2 mål i vinstmatchen.

Nu är det dags för mig att gå till sängs nu jobbevecka väntar...