fredag 22 februari 2013

Sportlov och trött Zucka

I onsdags så var jag ledig och hade sportlov med Doris. Hade först tänkt att vi skulle hitta på nåt ute, men det var riktigt snålblåst och kyla så det var inte att tänka på. Doris villa gå på Bio. Med en hårsmån så klarade jag mig ifrån att behöva genomlida RöjarRalf i 1 timme och 45 minuter. Jag föreslog att när hon nu snart blir tolv så kunde vi kanske se nån mer "vuxen" film.

Vi letade en stund på nätet efter lämpliga filmer och bestämde oss så småningom för en Fransk film som gick på Röda Kvarn i Halmstad. Eva var klart skeptisk till att Doris skulle uppskatta en Fransk film.

Innan vi skulle se filmen så bestämde vi att vi skulle åka till Halmstad i tid för att först inta en lunch tillsammans. Doris ville gå på en krog med China/Tai buffe och det lyckades vi hitta en efter att vi gått några kvarter. Maten smakade bra och Doris åt med god aptit.

Onödigt Bra film.....
Efter att vi ätit klart så hade vi en knapp timme på oss innan Bion började och då passade vi på att Shoppa lite, ja vi var i alla fall i några affärer och tittade.

Sen gick vi på Bion, medan vi väntade på att bli insläppta så såg jag att dörren till maskinrummet stod på glänt. Jag knackade rask på och frågade om vi fick komma in och titta. Doris tyckte det var pinsamt. Men vi fick lära oss nya saker, som tex att nu i den digitala tiden så distribueras filmerna på Hårdiskar som sen stoppas i den digitala Projektorn. En film är mellan 500 GB till 1 TB.

Filmen var en överraskning, det var en av de bättre filmerna jag sett.
En riktigt gripande story med briljanta skådespelarinsatser. En komedi med flera bottnar. Har ni inte sett den så kan jag bara rekommendera den. Doris uppskattade den också mycket. Kul att göra vuxensaker tillsammans med Doris.

Efter en lyckad dag i Halmstad vände vi hemåt Västra Karup på eftermiddagen.

I morse när jag skulle åka till jobbet så gav Zuckan upp, en trogen vän som inte brukar tveka. Den har dock låtit lite konstig nån vecka, liksom råmat när man tryckt på gasen men varit tyst på jämn gas. Nu ville den inte varva ur utan började liksom skaka, råma och tappa andan när jag varvade den på tomgång när jag stannade vid vägkanten. Jag tog mig i alla fall hem även om den knappt orkade uppför backarna. Jag är lite ororlig att det är ett allvarligt fel. Låter lite som den suger tjuvluft, men det luktade också lite bränt tyckte jag, nu var det -10 grader i morse och jag hade brått så jag hann inte felsöka nåt. Skall felsöka lite imorgon!

Björn var är du? Nu behövs du här på Bjäre.....