tisdag 3 juli 2012

Stockholm - here we come - here we go...

Färdigpackat på Styrmansgatan...
Åter i Glimminge efter en intensiv helg i Stockholm, fullt engagerade i att flytta gamla farmor till en lägenhet. Vi åkte upp Lördag morgon och var på Styrmansgatan 25 vid 14.00 efter ganska exakt 6 timmar.

Mormor och morfar kom till Glimminge och var med barnen medan vi var borta.

Det var en mycket jobb med att packa och röja allt i farmors gamla lägenhet. Faan va mög hon har samlat på sig! Lars hade hyrt ett släp hela helgen som bla var flera rundor på soptippen. Ändå skönt att ha gjort denna rensning.
Lillebror "Bore"....

Farmors gamla lägenhet var allt annat än fräsch och låg på nedrebotten och var mycket mörk. Eva och Ann gjorde ett jättejobb i köket och röjde upp och packade men framför allt kastade.

Flyttfirman var samma firma som farmor använde när hon flyttade till Styrmansgatan för 27 år sedan. Man skulle kunna säga att det märktes. Både gubbarna (bröder) 63 och 58 år och den klart rostiga Dodgevanen vittnade om att detta inte var några nybörjare. http://www.boreexpress.se/   Jag vart lite skeptiskt när de var igång och flåsade redan innan de börjat bära. 
Färdiguppackat på Floragatan


Det var dock gott virke i dessa herrar som med galans genomförde flytten, de var mycket noggranna när de packade in allt i bilen och släpet. Hur det gick till att få in allt i ett lass begriper jag fortfarande inte. Jag assisterade med att bära ut mycket mindre grejer som stolar blommor mm. När allt var klart så slog jag igen dörren till en tömd lägenhet och epoken Styrmangatan 25 gick i graven. 


Den fina sovalkoven..
I den nya lägenheten på Floragatan 8 var det mycket ljust och hela lägenheten var nymålad. Det blev snabbt riktigt fint då Ann och Eva hade fixat med lite gardiner så att det direkt såg bebott ut. 


Medan gubbarna bar upp alla möbler fixade Lars och Jag upp den nya TV:n på väggen och drog kablarna så att man inte riskerade att snubblade på dom. Även den nya sängen från IKEA kom punktligt levererad.


Måste berömma farmor som var mycket tapper och inte förlorade sig allt för mycket i nostalgi när vi satte igång och skicka grejer till tippen.


"Nya" Köket
Skönt att lämna farmor i en ganska så uppackad och iordningställd lägenhet, hon har några kartonger kvar som hon skall plocka upp själv. Lite tavlor var också kvar att hänga upp. Men på det stora hela så är det klart! 


 Det var en rätt så jobbig helg men det mesta flöt på riktigt bra utan några större missöden. Vi sov hos Lars och Ann och det var skönt att komma ifrån flyttröran lite och få en pilsner. Ävne EM-finalen hann vi med innan vi ovaggat somande in. Kul att hinna träffa Lars, Ann och Elin också.


Resan hem gick bra vi var hemma 23.45 efter en bra resa med bara stopp för tankning och McDonalds.


Hemma hade allt gått bra även om jag tror att mormor och morfar gärna tar igen sig lite idag när de väl är hemma ;-). Simskolan har nu inletts idag var andra dagen Asta och Svea är "STENPÅ". Även Doris har hängt på och passat på att träningssimma. Ännu så länge har de sluppit regn...


Idag blir det en dag där även jag och Eva behöver ta igen oss....