lördag 31 maj 2014

Långhelg och fönsterbyte pågår.

Panajottis i full gång med fönsterbyte
Så vad det långhelg igen. Torsdagen tillbringade vi i Kungsbygget och åkte sommarrodel med Doris klass som avslutning på deras klassresa/läger. Vädret var med oss även o vinden var lite kall. Vi hade fika med oss och till och med jag var i banan ett par gånger. Sista turen laddade jag och Svea lite väl mycket och jag var ytterst nära att flyga av.

Förra helgen var min kompis Björn här, vi hade planerat att både åka till Tyskland och Ring Knutstorp. Jag drog dock på mig en duktig förkylning så jag orkade inte med Knutstorp på Söndagen. Resan till Tyskland gick dock bra efter lite strul på morgonen, med inställd färja och en bil som var för hög och lite ovana backare.

Vi fick med oss en bil full med öl, några kilo Sparris och en ordentlig Wurst och en pilsner (Björn) i kroppen innan färden hem igen.

Björn som är en duktig bilmekaniker hjälpte mig också att fixa spegeln på Forden som satt och glappade, tankmätaren på traktorn (som efter lite lödning väcktes till liv igen dock påverkade vi motståndet lite så den visar nog inte riktigt rätt) så nu kanske jag slipper köra torrt som jag gjort två ggr på ganska kort tid....

Fönsterbyte pågår nu för fullt status just nu är att alla fönster på nedervåningen är bytta, "bara" övervåningen kvar (6 fönster av 34). Dock återstår fönsterfoder mm som brukar kunna ta tid. Panajottis och hans kompisar på Svensk Fönsterservice gör ett bra jobb, smygar och foder på insidan inklusive kakel har klarat sig bra.

Kommande vecka hoppas vi att allt kommer att vara klart och lugnet åter lägrar sig över Glimminge 3.

Doris spelade match i onsdags mot Bjärelaget med VKIF U-lag. 1-1 var väl ett ganska rättvis resultat men hade VKIF utnyttjat alla sina chanser så..

Lovisa och Alexander är nu också här och hälsar på igen, tjejerna är som lim på dom som vanligt. Kul med Stora syskon. Lovisa skall hämta Nissan som hon nu tar över som första bil, hoppas den fortsätter att hålla som den gjort tidigare. Så hem resan blir med bil.


Asta åker Sommar rodel med Emma

Med grannarna på fotboll....