torsdag 17 december 2009

Vinter på Bjäre

Vinter på Bjäre är ingen barnlek. När det äntligen kommer snö, så får man direkt vad man tål. Plogningen av vägarna här på Bjäre (de större) skall visst skötas av PEAB. Men det känns faktiskt mer som om det är kusinen till han som Körde ismaskinen på Hägernäs IP på 80-talet och som körde rakt igenom sargen under en Div 4 match med IK Frej. Han var så full så han kunde inte stå........ :-o . I morse var det bara turen som gjorde att jag kom fram, jag körde namligen bakom bussen som genom att köra slalom mellan drivorn på 70-vägen skapade en körbana som gick att ta sig fram på. Såg drivorna när jag åkte hem i em en var över 3 meter hög!!

Det har varit riktigt grinigt idag lite mer snö ca 6-7 minus och en riktigt grinig nordanvind så det biter i skinnet. Asta började störtgråta när hon kom ut i morse så kul tyckte hon vädret var!

Ikväll har vi varit på skolavslutning i den fina kyrkan i Västra Karup. Kyrkan var full och alla ungarna var med i olika uppträdanden. Doris var uppe och sjön tillsammans med sina klasskamrater. Det var faktiskt mycket trevligt. Tyvärr kunde inte Asta och Svea sitta still tillräckligt länge så Eva fick åka hem och lägga tjejerna.

Jag var och drack glögg i trädgården till Prästgården efter föreställningen i kyrkan, det var KALLT.

Doris har nu jullov, vilket hon inte direkt der fram emot. Doris gillar skolan och är en jätteduktig tjej i skolan.

Själv ser jag nu fram emot att jobb några dagar till i nästa vecka innan jag tar mig en välförtjänt julledighet tillefter nyår. Skall bli jätteskönt att få vara ledig och ladda batterierna, fast det blir säkert en hel del jobb även under julhelgen!

Jag var inte helt smart när jag inte satte på snökedjorna på traktorn i helgen fast jag visste att det skulle komma snö. Ett klart lättare jobb i 6 plusgrader än i 6 minusgrader, men för att vara en Stockholmare så tycker jag själv att jag har bra snitts på att få på kedjorna så det skall säkert gå även fast det kallt.

Håller detta i sig har jag behov av att kunna ta hjälp av traktorn för att kunna skott undan. Det är sam vanligt i skåna stora delar av gården där det inte ligger nån snö alls och ligger det stora drivor på andra ställen.