söndag 4 april 2010

Påskkärringar

På Långfredagen fortsatte jag med eldningen på marken. På eftermiddagen var Doris och jag på Ishockey i Lindab Arena i Ängelholm och såg Rögle - Leksand i kvalserien. Det var en häftig upplevelse helt fullsatt med ett riktigt bra tryck i hallen. Matchen var mycket spännande, dock inte så välspelad. Mycket stod på spel det var grinigt och tätt med mycket gruff. Lekand vann inte helt oförtjänt med 2-1 efter förlängning. Rögle måste visa mer om de skall behålla sin plats i Elitserien.

Påskafton inledde frostigt men med en helt klarblå himmel och Sol. Frampå dagen blev det riktigt fint och drygt 10 grader trots en lite grinig vind. Vi tillbringade hela förmiddagen med att fortsätta elda och städa på marken. Nu är det mesta uppstädat och eldat. det har varit ett helt enormt arbete att städa upp efter flisningen, men med hjälp av mi traktor och Anders traktor är nu allt uppeldat. Jag skall ut en sista sväng idag på fm och städa upp det sista vid eldarna.
På eftermiddagen dök helt plötsligt tre stycken påskkärringar upp och gick runt hos alla grannarna och delade ut egenhändigt målade påskkort, jag tror det uppskattades både av grannarna och påskkärringarna. Svea vägrade dock att klä ut sig och gick i sin vanliga jacka och mössa. Doris och Asta var dock jättefina.

På sen eftermiddagen hade Eva fixat korv med tillbehör till en "utflykt" till eldarna för korvgrillning. Det var en perfekt glöd på elden för korvgrillning glöden var dock i största laget man blev själv grillad när man satta för nära. Tyvärr var både jag och Eva riktigt slitna efter allt släpande till eldarna.

Nu har vi också en riktig sjukstuga här. Doris är nu bättre från sin halsfluss efter ett antal dagars medicinering. Svea äter penicilin mot öroninflamation. Asta är förkyld. Eva är snorig och har ont i halsen. Jag har klarat mig bra fram till igår då jag fick migrän och var helt utslagen på em och kvällen. Vi skall dock inte klaga för vi har varit friska istort sett hela vintern.

Idag väntar innomhusaktiviteter då det skall bli regn, uppstädning i tvättstugan-kälaren och att flytta in i köket står på programmet!