tisdag 1 september 2009

Svensköp finns inte mer


Så var vår tid i Svensköp definitivt slut idag var Eva i Malmö och gjorde upp affären. Ola och Marianne tar nu över staffetpinnen i Svensköp det känns bra de är jätte glada och gillar verkligen Svensköp.
I helgen så köpte jag två nya förrådsdörrar till uthusen, det behövs verkligen. Jag har grundat dessa och de skall också färdigmålas innan de sätts upp.

Jag har även grundat och slipat dörr och fönsterfoder ett djävla jobb vi pratat 180 meter.

I morgon skall Eva på jobbintervju, det är väl den ända riktigt stora milstolpen vi har kvar, jag tror att vi snart även skall kunna pricka av den.

I måndags var uthyraren av containrarna här och hämtade dessa, va tomt det blev på gården.
Det var helt klart en bra ide att hyra dessa containers, smidigt att kunna bära in lite då och då!

Det sista tömde vi i Helgen och staplade upp i "verkstaden". Vi rev också byggnadställningen vid entren vilket direkt gav ett mer luftigt intryck.

Idag har vi först varit och inspekterat "fårhuset" nere på marken för att kolla att vi kan lagra tegelpannor etc. Huset är ganska stort på ca 50 kvm, Huset är ganska risigt men stommen och tak är bra så det kan fräshas till med hyggligt små medel.

Efter det så klippte jag gräset med min 45 år gamla trädgårdstraktor som jag renoverade förra vintern hemma i Stockholm. Efter det tog jag och Asta och Svea en tur med klipparen (Vem ser mest nöjd ut på bilden är det inte pappa?). Det var ett fantastiskt sensommarväder idag med över 25 grader så kvällen var härlig. Nu börjar dock hösten komma över oss inte minst med de allt mer mörka kvällarna och här på landet är det verkligen Mörkt.

Just nu ligger vi lite lågt med att jobba med huset, vi behöver hämta andan lite. Dock dök Erik var plattsättare upp och började med tvättstugan. Nu väntar väntar vi bara på att Åke vår rörmokare skall dyka upp också, större under kan ha skett för mer än 2000 år sen...;-)