söndag 18 maj 2014

Asta 12 mål

Svea smäller in ett mål mot Hasko
Igår var det Cup i Västra Karup ca 200 barn i åldrarna 5-9 år kom till IP. Västra Karup bjöd på ett fantastiskt väder, solen brakade ner. Det var ett utmärk arrangemang som vi i VKIF kan vara stolta över.

Detta var väl egentligen Asta och Svea första riktiga matcher. Tvillingarna har två helt olika spelstilar. Asta är snabbast på  plan (undrar vad hon fått det ifrån, varken jag eller Eva är väl inte direkt några sprinters) Svea är en klok back som faktiskt redan nu inte bara tittar boll.

I en match mot Haskos tjejer som var 1-2 år yngre gjorde Asta minst 10 mål. Nu var det inte så svårt då Haskos tjejer inte riktigt var med i matchen. Bäst på plan var dock Haskos målvakt (världens kortaste?) hon var så skön, för varje boll hon tog så vände hon sig om mot publiken och var så lycklig.

Både Asta och Svea var också med och spelade med de äldre tjejerna så det blev totalt 6 matcher. Asta var även här rätt tongivande med sin snabbhet och gjorde flera mål. Även Svea kom med i målprotokollet fast hon var back.   Alla fick sen medaljer och glass.

Eva och Doris var med och skötte Kiosk och Korvvagnen, det blev över 7 timmar på IP. Alla var trötta med nöjda när vi kom hem på sen eftermiddagen.

Trädäcket och Balkongen är nu klara, det blev mycket bra, vi invigde den med grillad Fläskfilé efter fotbollen i den fina försommarkvällen. Även räcket är nu på plats på balkongen, det blev jättebra tycker vi. Vi skall väl också fixa någon form av spalje under balkongen där Eva skall sätta klätterväxter.

Idag har jag och Svea varit nere vid havet och övat att kasta med sitt fina spö. Hon är jätteduktig, nu återstår bara att försöka få någon fisk också. Vi planerar att försöka åka och meta i någon å.

Jag har också försök rensa bort allt gräs inne på vår gård för att få fram den gamla stensatta gården. Stenen finns där men den är långt ifrån jämn. Jag körde bort 7-8 skopor med grästuvor och den finns mer kvar att plocka, men det börjar likna nåt. Tror vi får lägga på lite sättgrus när vi rensat bort allt för att få det lite jämnare och snyggare.  



Två medaljörer....

Mat och en pilsner på det nya däcket.

Trädäcket och Balkongen klara...