torsdag 6 oktober 2011

Hostig vecka!

Det har varit en riktigt hostig vecka Asta och Svea har varit hemma från dagis med mamma och idag är jag hemma med Svea som fortfarande håller sig själv och oss vakna på nätterna. Hon har dock inte hostat så mycket idag på dan så vi hoppas på en lugnare natt.

Idag är det en rent traditionellt Bjäre höstväder med spöregn i horisontell riktning.

Imorse var jag och besiktigade Volvon den har stått stilla sen i juni vilket märktes, höll inte på att få den från platsen då bromsarna satt fast. Fick gasa på lite för att få loss den och tur att det är en bit att köra till Ängelholm så jag hann motionera upp bromsarna innan besiktningen kollade dom. De gick nu i alla fall igenom med ett nödrop 29 % skiljde i bromskraft mellan bakbromsarna hade det varit 30 % så hade jag varit tvungen att åka tillbaka.

Var en Svensköp igår och den djälva traktorjävel jävlas, snacka om att jag är trött på den, nu har jag snart lagt en förmögenhet på den och den funkat fortfarande inte, men Tomas och Jan-Erik är förutom att vara duktiga mekaniker och rätt skapligt envisa, det skall viss vara nån i Vollsjötrakten som är envisare...;-) . Än finns det hopp. Fortsättning följer. Känner ju en gammal Porschemekaniker som inte heller brukar ge sig efter 3 försök.......men det var ju länge sen Porsche var stora på traktorer...

Våra kor har nu lämnat oss för denna säsong (?) då betet till slut tog slut. Om det torkar upp (vilket inte vädret idag indikerar) så kanske det blir dags för lite "skogsröjning" igen.