fredag 9 april 2010

Lite framsteg!

Veckan har tyvärr också gått i sjukdomens tecken. Asta och Svea har haft hög feber och hosta underveckan. Men sen igår är nu bägge på dagis igen. Även Doris och Eva har varit hostiga.

Vädret har varit lite blandat under veckan härliga vårdagar med sol har avlösts av regndagar med snålblåst.

Eva har jobbat flera dagar i veckan med att sätta Potatis igen, nu börjar nog dock säsongen för potatissättningen lida mot sitt slut. Nu dröjer det nån månad beroende på väder innan potatisplockningen börjar, man räknar tydligen med mitten på Maj, med det beror väl också på vädret.

Jag har jobbat med att rensa på marken i veckan, utmed stengärdena växer det diverse busk. Det som de alla har gemensamt är att de är fantastiskt stickiga och trista att jobba med. Taggarna går rakt igenom huggarstövlarna och kan till och med punktera Traktordäck. Jag har nu i alla fall lyckats samla ihop nya högar att elda. Det blir fint när man rensar så att man ser de fina stengärdena och fälten!

Igår kväll bytte jag även ut de gamla fönstren i källaren som klar hade passerat bäst före datum mot begagnade fönster jag köpte i höstas. Det var ett rätt stort jobb då det krävde att vi breddade hålet i väggen med ca 120 mm. Pontus hade med sig den stora kapmaskinen som vi använde för att få hål på sparstensväggen. Jag är imponerad på att vi lyckades med detta på ca 3 timmar i ihållande regn. Vi hängde i fönsterna och fäste dom  provisoriskt. Kanske hjälpte det lite att vi tog en öl per fönster för att skölja ner dammet med (det var 4 fönster).

Idag har jag fixat lister runt fönstern och fäst dom med skum ända chansen finns ingen ting att skruva i utom i överkant på fönstren. Nu återstor att putsa igen de skador vi orsakade när vi rev i väggen, främst på insidan, fixa fönsterbläck och att renovera och måla fönstren vita så att de smälter in bättre.

Doris var på ridning i onsdags, men kom hem lite stukad efter att ha blivit avkastad av den för henne nya hästen. Det gick bra med Doris, lite öm i rumpan bara.

I helgen skall släpkärran besiktigas på den lördagsöppna besiktningen i Ängelholm. Jag planerar även att bygga en sandlåda till tjejerna (och katten?) och att börja ta itu med stallfönsterna som är en riktig utmaning. Ev skall jag också försöka fixa nya portar på fårhuset ute på marken, de gamla finns knappt längre.

Skall spara lite skitgöra också till grabbgänget från Stockholm kommer ner till Kristi flygare så att de inte bara kan "semestra" och äta oss ur huset ;-)!