söndag 4 mars 2012

Nästan vårlördag..

....var det igår. Efter en kall morgon så blev det en strålande fin lördag med klar vårkänning. Solen börjar nu värma ordentlig även om temperaturen inte kom över + 8 grader.

 Det har varit en hel del jobb med veden efter förra helgen skogning. Har klyvt lite ved i veckan och helgen har jag klyvt 3 säckar , en om dagen. Nu är det bara de stora klabbarna som återstår att klyva, det är i och för sig det tyngsta jobbet. Skulle tro att det är ungefär 3 säckar till sen är det klart.

I lördags spelade Doris fotboll i Gullbergs Cup i Grevie. Den gång gick det inte alls lika bra som i Båstad. Nu blev det tre raka förluster och inget gjort mål + en blå tå för Doris. Det blir att ta nya tag till utesäsongen som kanske inte är så långt borta......

I lördags hann jag även med att tvätta av bilarna och kolla lite olja och spolar vätska. Dag för service igen på  Suckan som nu passerat 10.000 mil. Det får bli jobb till nästa helg! En pilsner i solen på trappan till friggeboden slank visst också ner.

Idag var Eva och tjejerna och badade i Laholms badhus. Det var kul. Asta var ett riktigt vattendjur som modigt hoppade från kanten på stora basängen och åkte i vattenrutchkanan, Svea var en lite mer försiktig general.

Själv så var jag hemma och körde två lass grus från Mats, jag fick låna hans traktor och vagn. Köpte lite grövre grus att "bottna" med innan jag skall lägga ut det finare gruset jag köpte i höstas. La också ut gruset med min traktor på planen framför gården och nere vid diket på marken så nu funkar det att köra igen, vi får se vad som händer nästa gång sopbilen kommer om den fastnar och kör sönder igen eller om det kommer att fungera bättre nu.......