söndag 12 december 2010

Hemma igen...

... efter en lång helg i Stockholm.

Jag har inte varit i Stockholm på över 1,5 år så nu var det dags att åka till huvudstaden för att äta julbord med mina gamla kollegor på Swedbank.

Kändes konstigt när jag var på väg till banken från farmor och gick Hamngatan, var som jag hade gått där igår och inte varit iväg alls.
12.15

Det var jäkligt kul att komma upp på banken och få träffa många gamla arbetskamrater och kollegor. Det blev många goa kramar och leenden och handslag. Kändes verkligen kul och alla var så glada att se mig och undrade hur det gick för mig och familjen. Jag hann runt en rejäl tur på banken, träffade många.

Jullunchen intogs planenligt på S/S Drottningholm tyvärr var det ett visst manfall i sista stund men järngänget var med. Det var jäkligt trevligt bra mat inte så mycket köande och en fantastisk vy att åka runt inne i Stockholms inre hamnområde i vinterskrud och solsken, magiskt!!

20.00
Efter avslutad jullunch och båtfärd, ställde vi kosan mot Gamla Stan och restaurang Glennfiddich, där vi började med att "dricka lunch" och det var ett riktigt skitsnack som drog igång, som vi skrattade.

Jag uppskattade mycket att min gamla chef dök upp lite senare och anslöt sig till gänget, till saken hör att Jan snart är chef för alla de övriga tre i gänget. Vi satt ca 7 timmar och "drack lunch" (ja vi var tvungna att ta in lite mat också efter några timmar ;-)).

När vi var nöjda med lunchen drog vi till bar Eken på Slussen och drack lite drinkar och dansade lite. När klockar var 00.30 var det dax att runda jullunchen för denna gång. Jag promenerade sen hem till farmor för att sova.

23.45
Det var häftigt att gå hem så där på natten, snön i stan gjorde att det var ovanligt ljust. Det var mycket människor i rörelse (vet ej om det var ovanligt mycket folk, det var ju Nobelfesten och säkert en hel del julbord).

Vill tacka alla i huvudstaden som var med och bidrog till denna "kanondag" och då förstås mest Patrik, Daniel, Jan och inte minst Sam som organiserade Julbordet. TACK kompisar!

På lördagen rörde jag mig mer värdigt ;-). Hjälpte farmor att fixa lampor, lite bankärenden på datorn och sen var jag även och handlade lite till henne. Farmor tycket att det var jättekul att jag var och hälsade på. Farmor är ganska pigg men ger "slow motion" ett ansikte.

Lördag kväll tillbringade jag med bror Lars med familj det var trevligt för det blir inte så ofta vi träffas. Ett par öl framför TV:n och Elitseriehockey passade mig som handsken. Lars och Ann fixade också en god middag. Erik åkte runt i Stockholm med familjens bilar för att se om det var nån som behövde skjuts, härligt att ha ett alldelesfärskt körkort, minns själv känslan.

Söndagen gick i kölden och lugnets tecken. Lars och jag tog en promenad på dan men det var rejält kallt.

Flyget hem gick på tid och var smärtfritt.

Hemma har magsjukan härjat denna helg Asta, Eva och Svea har varit drabbade. Dock hann Lucia firas på Fredag morgon på Dagis, där tvillingarna var två söta Lucior.



Doris var Lucia på häst, red på Joppe och fick hoppa och var helnöjd.