söndag 7 februari 2010

Vårkänning?

I Fredags var jag i Malmö på jobbmöte, när vi kom ut på eftermiddagen var det en riktig "vårkänning". Solen strålade och det töade och slaskade ordentligt. Hela vägen hem så sken solen och det var torrt på motorvägen. Det hade nog töat lite här på Bjäre också men inte som i Malmö.

Jag och Eva var ute på lördagen och åkte lite skidor, efter det senaste snövädret så är det nu nästan för mycket snö. Det är riktigt tungt när man måste spåra. jag hade tur och hittade ett spår jag kunde följa, det var kanonväder dock en lite bitande vind ute på fälten. Eva åkte senare på eftermiddagen och hade oturen att hennes pjäxa gick sönder så det blev inte så lång tur för henne. Åka tillsammans är uteslutet så länge Asta och Svea är små.

Jag och Asta och Svea var ute och åkt pulka på förmiddagen, vi försökte åka stjärtlapp oxå men det var för mycket snö och det var tungt för tjejerna att pulsa i den djupa snön så det blev en rätt kort tur till pulkabacken.

Lördagen var en sån där dag då jag inte hade nån arbetslust alls så det blev inte mycket gjort. Satt på hela ryggen och kollade på fotboll på eftermiddagen och kollade på Djurgårn - Modo senare på kvällen.

Söndagen var igen en grå vinterdag. Jag och Doris åkte en långtur på skidor, Doris var jätteduktig gnällde bara lite på slutet. Det var fint före och ingen vind alls så det var härlig skidåkning, tyvärr har vi väl inte några riktigt bra spår och sen saknade jag fästvalla gled lika bakåt som framåt.

Sen kom jag i alla fall igång med att sätta upp golvsocklar, på några timmar fick jag upp socklarna i köket, Asta och Svea och Doris rum. Jag hade bra hjälp av Eva inte så lätt att sätta upp långa socklar själv. Det blev väl inte helt perfekt men jag är ändå nöjd med resultat.

Tvättstugan börjar bli klar Åke var här i veckan och fick ialla fall en del gjort innan han försvann igen...

Den 16 feb är det dags förslutbesiktning av husbygget. Skall bli skönt att få det avklarat och göra upp det ekonomiska med Siffe. Det innebär väl inte att vi inte kommer att bygga nåt mer det återstår ju en del på huset men framför allt är det Stallet som behöver göras vid. Ambitionen är väl att försöka göra det mesta själva framåt, ett sätt att möjligen få ekonomin att gå ihop.

Tittade just på DMI för att kolla väderprognosen framåt, 9 dagar framåt ser det ut som vintern kommer att fortsätta. Verkade inte vara några direkta snöoväder på gång men fortsatt kallt väder. Vilken Skåne vinter.