lördag 28 augusti 2010

Eva i Grillkiosken

Idag har det varit hemma match för Västra Karups herrar i Div 4 NV Skåne mot Borstahusen. Det blev en ny klar hemma seger efter mycket bra spel. 4-1 vilket jag tycker är klart i underkant. VK har klart flyt just nu. Det var vår tut att sköta grillkiosken på matchen, så Eva och Doris var med och Stekte och sålde korv och hamburgare. Det var ganska fullt upp i kiosken. Själv tog jag hand om Asta och Svea under matchen.

Jag har nu med stor hjälp av Jan-Erik fått igång bägge gräsklipparna. Min "nya" Craftsman är verkligen bra, uppskattar att jag klipper gräset på halva tiden med den och det innebär att jag sparar ca 1,5 - 2 timmar på varje klippning. Klippdäcket är nu ok igen efter byte av en av knivspindlarna. Jag bytte även alla 3 knivarna då dessa var klart slitna. De två drivremmarna till klippdäcket är rätt slitna och kommer på sikt att behöva bytas ut. Den gamle Gilson klipparen är nu också igång igen efter en ny svetsning av mittenkniven.  Känns klart som en bra ide att ha två fungerande klippare då jag är en mästare på att köra sönder dom.

I förmiddags så var vi ute på en runda för att se om vi kunde hitta nåt bord till trädgårdsmöbeln då vårt gamla gått sönder. Det är ju rea nu på sånt. Vi fick tag på ett bord för halva priset. Vi hittade också ett "rastbord" med inbyggda sitsar för 8 personer som vi tänkte ha på gården att bara gå ut och sätta sig tex med kaffet också det bordet var halva priset.   

Annars har det varit en vecka där man verkligen är igång igen, semestern känns redan långt bort. Doris är i full gång i skolan. De var en dag i veckan och simmade på Malen badet och Doris simmade 200 meter. De hade tur för i fredags var det riktigt fint väder igen efter en blåsig vecka.

Vi var tvugna att ta ned flaggstången då linan blåst av i veckan, en knut hade gått upp. Det är dock lätt Eva och jag gjorde det själva. Så nu är vimpeln uppe igen.

Anders har varit och tröskat vetet på den övre åkern, när halmen är tillvaratagen antar jag att det blir plöjning av åkern. Vet ej hur det gick men antar att det inte blev en jättebra skörd då sommaren varit torr.

Jag och Asta och Svea var nere en sväng idag på marken och plockade lite Björnbär. Det är en stickiga djävla buskar, man blir alldeles blodig om händerna när man plockar dom. Korna kom och tittade nyfiket på och undrade va vi höll på med.

Asta och Svea är tyvärr rätt snoriga båda två. Denna sommar har annars varit kanon vi har i stort sett varit friska hela tiden.