lördag 21 april 2012

Asta cyklar..

.. nu utan stödhjulen, kan också redan starta och stanna även om det är lite på "halvvolley", en milstolpe livet. Hon är så stolt. Svea är lite senare än Asta och lite mer försiktig, men nu skall vi börja hennes träning också. Det har ju varit så svårt för dom tidigare att cykla här med sin trehjulingar, de har varit tvungna att cykla inne i stallet. Med de nya 16-tummarna är det inget problem att cykla på våran grusplan och kullerstensgård.

Motor och Smide har haft att göra denna vecka både avgassystemet på Nissan och släpkärran har blivit fixade börjar känna mig ganska bortskämd, jag som är van att mecka själv, bra med taskig axel och ryggskott ibland så man får känna sig lite lyxig... Idag skall jag dock försöka fixa värmereglaget som pajat igen på Nissan ett fel som vi fick med på köpet och som jag fixat en gång men tydligen inte tillräckligt bra. Jag tror att det beror på en tjärvande värmekran som gör att vajern "hoppar". Hela djävla instrumentbrädan måste demonteras.....;-(

Olja skall också bytas på Guldvingen.......

Doris har match idag 10.00 så det lär vi ju vara med på också. Idag är det hemma på IP. På eftermiddagen är det första hemma matchen för Herrarna i div 4 den missar jag nog inte heller får se hur det blir med övriga familjen.

Imorgon skall det bli regn och Eva pratar om att åka till Ullared, jag har dock förmånen att få välja att stanna hemma.. ;-) Tvillingarna blir nog hemma med mig också, blir det en lucka i regnet så blir det nog cykelträning.

På måndag skall jag till sjukhuset igen för att med ultraljud undersöka mina krånglande axlar, sen lär det bli operation frågan är bara när?

Vi väntar på hyregäster i våra nyuppsatta fågelholkar men ännu så länge så har det bara vara några visningar men den nya holken verkar inte ha fallit besökaren på plats. Jag kanske har satt holkarna lite lågt....

Har också inlett arbetet med att se över våra låneräntor, trodde vi hade bättre villkor men nu skall jag försöka rätta till det, med lite flyt i detta så kan det röra sig om 4 siffriga belopp i månaden. Som mångårig bankanställd så vet jag att "listpriset" inte är den lägsta räntan du kan få om du är en skötsam kund med bra säkerhet, pruta.