måndag 5 juli 2010

Sommar

Nu har sommaren verkligen kommit till Bjäre. Härligt väder och redan varmt i havet. Vi är nu nere och badar varje dag! Härligt att ha så nära till havet, man kan bara åka ner och ta ett dopp om man känner för det!


Eva har fått jobb!!! Sista tunga milstolpen är på plats, härligt. Vi har väl inte varit så oroliga, var rätt säkra på att det borde lösa sig. Eva kommer att börja som konsult på Lindab i Grevie. Härligt att bo så nära (5 km) och slippa pendla. Jag tror också att Lindab är att gratulera för i Eva får dom en mycket erfaren, lojal och arbetsam "resurs" som kert kommer att kunna bidra med mycket.

Doris är nu klar med sin simskola, hon fick inte riktigt ihop sitt Guld kandidatenmärke hon har lite problem med sitt längddyk, har lite svårt att hålla andan länge under vattnet. Annars är hon verkligen jätteduktig på att simma 600 meter gick som en dans.

Asta och Svea älskar att "glytta" runt nere på stranden både ute i vattnet som är härligt långgrunt och på stranden med sina strandleksaker.

John och Agneta och grabbarna var här i lördags och hälsade på. Var först med oss nere på stranden sen åt vi kvällsmat tillsammans, vädret var perfekt. Jag tror dock att bilen tillbaka till Sätaröd innehöll några stycken som var riktigt brända.


Idag har jag min första "semesterdag" nu när man också är lantbrukare innebär inte att när jag har semester från IKEA så är jag fri. Jag har jobbat hårt med att rensa på marken och ställa iordning, busk och sly skall bort. Klippa och slå gräs tar också mycket av min "fritid". Eva har också jobbat en hel del med att röja gräs och sly.

Jag har också byggt ett nytt brunnslock och satt i vår gamla fina Gårdspump nr. 12 i vår brunn. Den fungerade perfekt direkt. Byggde locket av Ek som är ett fint träslag men inte så lätt att jobba med. Men jag tycker det blev fint, döm själva av bilden!


Tyvärr är inte Leif klar ännu med grusningen runt stallen, han skall komma i denna vecka igen och fixa det sista. Sen har vi rätt mycket jobb att återställa med jord och att så nytt gräs igen.


Skall också försöka få igång båten. Skulle vara kul att kunna ta en tur med den, det var säkert 5-6 år sen jag var ute med den senast. Den börjar bli risigt. Jag och Valle köpte den 1982 så den har väl snart gjort sitt, vi har väl inte vårdat den heller. Den har ju alltid varit en fiskebåt, i den har jag dragit många hundra kilo Torsk, gädda och abborre. Har även fått en Gös på 4,4 kilo så här finns många fiskeminnen.

Ikväll skall jag på möte i Vägföreningen tillsammans med alla våra grannar utefter vägen! Skall bli spännande mitt första vägföreningsmöte.