måndag 17 juli 2017

Semestern igång

Räcket målat!
Första veckan avklarad. Eva jobbade så jag var hemma med töserna. Inget vidare semesterväder vi var dock ändå lite på stranden. Har varit ute lite med båten och provat på Makrillfiske, vi åt färsk Makrill igår kväll, gott!

Då vädret svajade betänkligt i mitten på veckan drog jag själv till Dalarna. Bla för att sätta tillbaka den ny fixade Gasolspisen. Funkar nu perfekt igen. Passade även på att måla räcket på trappen och att ta hand om lite Björkved som låg. Regnade när jag kom upp på onsdagen, torsdagen var lite mitt emellan men blåsigt och Torsdagen när jag åkte hem bjöd på riktigt soligt väder.

Var nere och tvättade av mig i Siljan en morgon bilen visade 12 garder i luften var nog inte så mycket mer i Siljan. Friskt var det i alla fall.

Hem körde jag non-stop efter tankning i Vansbro på ca 6,5 timmar.. Väg 26 hela vägen till Halmstad, första gången jag körde denna, men funkade bra fina landskap man åker igenom upp genom Småland, Värmland och Dalarna också ett svunnet Sverige flera "nedlagda" gamla bruksorter passeras.
Gamla A2:an gick 120 mil klockrent!

Hemma igen var det dags för vår årliga Loppis vid Mäsinge Kvarn. Jag var med som försäljare även i år. Det var lite lugnare än vanligt tyckte jag inte så mycket ryck och slit... Kanonväder sol och vindstilla på världens vackraste Loppisplats...

Nu blåser det igen, har i planen att bygga två mindre trädäck som Eva beställt material är inhandlat, den renoverade släpkärran fick bekänna färg och gjorde det min en äran.

Jag har även putsat betet närmast gården, lånade Anders slaghack på 3 meter, en maskin klart i största laget för min traktor som var rätt nära att gå varm, blev ganska bra för att vara första gången, dock vart det lite jordfräs på några ställen. Men fint blev det och det skall förhoppningsvis ge ett bättre bete till korna.