fredag 25 december 2009

God Jul och God fortsättning

Då har vi haft vår första julafton i Glimminge. En härlig vit Jul även på Bjäre. Vi var ute på förmiddagen och åkte pulka och pappa gjorde upp en eld som vi skulle värma oss vid, men innan det blev riktig fart på elden så frös de små tjejerna så mycket att vi fick gå hemåt igen.

På hemväg kom vi dock på att vi skulle passa på att åka snowracer efter traktorn ute på fälten när det fortfarande finns snö kvar, då SMHI har varnat för regn på Juldagen (vilket också visat sig stämma idag är det grått med regn). Både Asta Svea och Doris turades om att åka på Snowracern. Sen körde jag fort med Doris 20 km/h är mycket på ett skumpig fält på en Snowracer.

Sen gick vi in och sov middag, alla fall Asta och Svea.

När vi hade mumsat av all den goda julmaten, bla en jättegod saftig julskinka, så jag pappa ner för att hämta en öl i källaren och med sin vanliga otur så missade han precis Tomten som kom förbi på en snabbvisit med hela säken full av klappar till de snälla barnen!

Tjejerna fick verkstygssätt och leka doktor kit. Doris fick sin mycket önskade första mobiltelefon, till och med en rosa mobil. SMS skickades snart till kompisen Wilma.

Rätt som det var så knackade det på rutan igen, var det tomten igen? Mycket riktigt där stod en Tomte till som var ute med lycktan och önskade alla en god jul sen gick Tomten bort mot Pontus och Linda på sin mödosamma långa arbetsdag, hur hinner Tomten runt till alla?

Leken var i full gång med alla nya julklappar när det var dax för Tomtegröt och saftsås (även om vi även hade socker och kanel, nån tradition från Stockholm får vi väl i alla fall ta med oss).

Sen var vi alla mätta så det förslog på all god julmat som mamma fixat! Vi somnade i olika hörn nöjda!

Nu väntar vi gäster så nu får jag sluta för nu är det dags att köra dammsugare och skala potatis!

GOD JUL på Er ALLA!