söndag 21 juli 2013

Första semesterveckan avklarad!

Så var första semesterveckan avklarad. Efter en blåsig inledning har vi nu haft ett  par riktigt fina semesterdagar.

Loppmarknaden i Mäsinge

Det var ett alldeles perfekt väder för loppmarknaden i Mäsinge i år. Lagom varmt och just denna dag inte heller nån vind att tala om. Vi var med och plockade upp på fredagen och jag stod som vanligt och sålde på Fritid tillsammans med Lars, Jacob, Fredrik mfl. Det var som vanligt fullt drag massor med affärer men tyvärr alldeles för många små belopp 5-20 kr för att det skall bli nåt ordentligt av det, men många bäckar små..

Hela familjen var med och hjälpte till Eva slet hårt med att sälja korv, kaffe och glass i boden, Doris sålde leksaker och Asta och Svea.... ja de var väl mest i vägen för Eva i Korvaludan.......

I år köpte jag ingen gigantisk jordfräs eller nåt annat spännande dock köpte jag  en gräsklippare som efter lite meckande och rengöring snällt startade och med nyslipade knivar klippte jättebra. Den gamla vi hade har varit lite tjurig på senare tid. Det mest otroliga var att när jag sen försökte starta den gamla så verkar den ha skurit då den går mycket tungt runt, så sur blev den (säg inte sen att gamla maskiner inte har en själ...)

Några trädgårdsredskap, rörtång och vattenspridare kom också med hem...

Grannfest i Svensköp (inte Killhult eller Kilhult eller vad den nu heter byn som försvann.....)


I lördags så var vi bjudna av Jan-Erik och Ingela och Håkan och Jessica på grannfest hemma hos familjen Andersson/Bricklin. Dagen till ära så var det ett utmärkt sommarväder och när vi väl lämnat det blåsiga Bjäre så klättrade termometern en upp mot 23 grader.

Det var trevligt att träffa några av våra gamla sommargrannar och faktiskt också några nya som vi aldrig träffat. Vi fick också chansen att träffa Thomas och Therese lilla Amanda också för första gången. Hon verkade var en lugn och fin liten tjej.

Tipspromenad (där jag kom sist..;-(... ) kubbspel, god grillad mad lite dricka och en hel del tragg får bli en kort sammanfattning. Vi sov över hos Jan-Erik, Ingela och Eva, Eva har väl aldrig haft så många töser på sitt rum. Asta tog dessutom Eva säng.

Doris följde med Eva till hennes lanthandel och hjälpte till under Söndagsöppet, allt från svabba golv till sitta i kassan ingick och Doris tyckte det var riktigt spännande och kul. Vi var också där en sväng och sponsorhandlade en skaplig korg...

Efter nerplockning av tält och lite städning och lunch så vände vi åter hemåt på eftermiddagen.

EM i fotboll
Badtöser på Picknick...

På tisdagen så vart jag och Doris medbjudna med Damlaget till Sverige - Italien på Örjans vall i Halmstad. Vi åkte buss till Halmstad och gick på Wilde West Saloon och åt de största Hamburgare jag sett. Jag lyckades med besvär kränga den och få "pappatallrik" Doris var tvungen att ge sig knappt halvvägs...
Det vart en fantastiskt fin och ljummen kväll som gjord för att gå på fotboll. Ett helt utsålt (7.800) Örjansvall där vi satt mitt i Sweden Camp så det var ett herrans liv och mycket flaggviftande och en otrolig stämning.

Matchen då? Jo efter första halvlek så hade jag hunnit gäspa ett par gånger och publiken ledde lätt med 5-0.
Spelet liknade mycket det ängsliga spelet Sverige visade upp i sin första match mot Danmark. I andra halvlek tog Sverige snabbt ledningen med ett något turbetonat mål som vi en försvarare gick in i en båge i krysset.

Lotta Schelin gjorde sen ett mycket snyggt och säkert 2-0 efter att ha runnit igenom och rundat målvakten.
3-1 efter en mycket bättre andra halvlek. Vi kom hem sent men mycket nöjda med en kul upplevelse i bagaget. Tack Lars och Anneli för en mycket trevligt ordnad utflykt.

Poolparty hos Robert och Anna

Fredagen var vikt för att åka till min kollega Robert och Anna i Helsingborg på "Poolparty". Morgonen började mulen och blåsig och vi åkte till Biltema och Oscarssons lager innan "Poolpartyt". Det visade sig vara ett genidrag då det direkt sprack upp och  blev soligt och fint resten av dagen.

Vi grillade kyckling till lunchen och åt med medhavd potatissallad. Några pilsner slank också ned. Töserna tillsammans med deras Töser badade sen mest hela eftermiddagen med uppehåll för när de skakade som Asplöv och fick sitta i solen en stund.

I övrigt i veckan 

så har jag hunnit klippa lite gräs även om det nu börjar bli så torrt så det knappt växer alls. Jag har också servat Toroklipparen, tog av knivarna och slipade på dessa. Det är inga hittepåknivar på den klipparen, ordentliga grejer som inte kröker sig för minsta sten. Knivarna var dessutom i stort sett nya och det var inte mycket som behövdes för att vässa dessa. Vi har tagit ner Rutschkanan och lagt upp den på loftet.
Slitsamt med semester...

Igår kväll var vi bortbjudna till Anna och Mattias på kvällsmat, en fantastisk kväll ute i deras trädgård med god mat och ungarna hade kul och sprang runt och lekte.

På programmet står nu service av Nissan och Suckan. Målning av grunden på huset. Stora barnen kommer nästa vecka. Åka och meta. IKEA shopping mm.


Hajar i Poolen.....?