måndag 21 december 2009

Lackar mot Jul

Efter en gnistrande vacker vinterhelg på Bjäre med mycket sol faktiskt (Andra dalar av Skåne hade snökaos!) och bara nån enstaka snöflinga är det nu dags för Julveckan.

I Helgen så gjorde jag vid det sista i tvättstugan, satte Silikon i hörn, fönstersmygar och runt dörren och fogade uppe vid taket med Akrylfog. Så nu är tvättstugan helt klar, nu återstår bara inredningen, så imorgon tisdag blir det ytterligare en tur till IKEA för att köpa Skåp och bänskiva bla.

Eva , Asta och Svea var ute på marken och hittade en jättebra pulkabacke som var lagom för tjejerna att åka i. När de blir större sen så tror jag att vi skulle kunna hitta en kanonbacke borta vid Ekbacken, där man borde kunna köra formel 1 för pulka. Vi får se om det kommer mer snö så får Doris och jag gå dit och se om vi kan bygga en bra bana.

Traktorn är nu reda för snöskottning, snökedjorna åkte på i helgen och nu är även skopan på sått nu kan det få snöa ordentligt. Just nu har vi väl knappt 10 cm snö så det är i minsta laget även för pulka åkning. Tyvärr knäckte jag ryggen när jag släpade fram kedjorna, men jag får hoppas att det inte blir så allvarligt.

Traktorn testkördes med att knyta en snowracer efter traktorn med bägge tjejerna på , det gillande dom jag körde runt lite på fältet, de åkte så fint efter och tycket att det var störtkul. Sen blev det kallt Asta verkar vara en riktig fryskylling efter mamma, Asta blir alltid iskall om händer och fötter. Svea är pappas flicka och tycker inte att kylan är nåt större problem, med ett stort hjärta håller man sig varm.

Doris var och lekte med Alinda och de var också ute och åkte pulka. Eva har börjat med Julstöket på allvar här fixas det julgodis, bakas bröd, steks köttbullar på löpande band. Är väl ingen större risk att även denna julhelg skulle kunne ge en välbehövlig viktminskning heller.

Jaha, kära bloggföljare nu har jag snart varit en bloggare i ett helt år, vill ni fortsätta följa våra öden och äventyr eller tycker ni att det är dax att lägga ner, ge mig gärna en kommentar. Hejar ni på ordentlig kanske jag fortsätter ett år till ;-)

Vi kämpar på....