tisdag 14 september 2010

Öroninflammation igen!

Så har jag varit hemma både måndag och tisdag med Asta som är snorig igen och igår konstaterades att hon har öroninflammation igen och nu på kvällen har hon 38.8 i feber. Hon satt över två timmar idag i min famn och sov mysigt men till slut hade jag kram i hela kroppen ;-). Svea är ännu så länge frisk och har varit på dagis idag.
I helgen var vi och hälsade på Zarrina, Magnus och Kevin i Mörarp. Det var trevligt. Zarrina hade bullat upp ordentligt både soppa, Lasagne och kaffe med blåbärspaj. Efter maten tog vi en promenad det var fint i Mörarp, men tyvärr så hade vi en jäkla otur med vädret ett sånt "superduggregn" hela tiden. Det vlev lite kort då vi behövde åka hem till Doris som med kort varsel blev inkallad till killaget då de saknade folk. De förlorade visst dessutom med 14-0.

På söndagen så spelade Doris match med tjejlaget, denna gång fick dock tjejerna också ge sig med 4-3 mot Ängelholm. Det var dock en spännande match där vi förlorade mot ett bättre lag.
I söndags så hjälptes jag och Eva åt med att fixa till gräsmattan ovanför Traktorgaraget, jämnade till, la på jord och sådde nytt gräs.

Igår klippte jag alla våra gräsytor när det äntligen torkade upp lite igen. Det går som en dans med den "nya" klipparen. Det har verkligen blivit fint där jag klipper. De gamla betesängarna har fått ett riktigt fint och tätt gräs, visst är det ganska mycket ogräs kvar men gräset vinner teräng när jag klipper så ofta som jag gör nu. Det är jättegrönt och fint och blir verkligen parklikt nu runt husen.

Pontus var här en sväng i Söndags vi tittade lite på Stallet och vad som behöver göras där. Det blir ingen rivning och nybyggnation. Tid och pengar medger inget annat än en renovering och uppsnyggning. Det har jag för avsikt att börja med redan nu i höst, målet får väl bli att bli något så när klar till nästa sommar. Se själv på bilderna att här finns att göra!

Anders och Lasse är här och jobbar med att få ordning på dräneringen på övre åkern. Ett grannlaga jobb som dock Lasses lilla nimma Grävmaskin underlättar en hel del. Förhoppningsvis skall detta få surhålan i södra änden av åkern att försvinna.

Gick ut för att ta några bilder nu, det var en fantastisk dramatik på himlen då en regnskur just passerat och solen igen lyckades hitta en lucka i molnen.