måndag 25 april 2011

Gubbasliten

Nu är jag sliten efter en intensiv jobbehelg, känns i armar och rygg att lite nytta har jag i alla fall gjort.

I fredags blev inte så mycket snickrat. Jag drog igång gräsklipparna och moppen. Det var ju inte direkt problemfritt. Gilsonklipparen led av en utsliten rem och hade svårt att kunna få i nogon växel, nu måste jag jaga en ny rem vilket antaligen inte är nån barnlek. Craftsmanklipparen hade punka på höger fram, men för en gångs skull hade jag lite flyt och framhjulet från det gamla klipparliket jag har passade och det höll luften. Så nu är det i alla fall inte panik att fixa ett nytt däck.

Sen ringde Eva och sa att det lät konstigt från Volvon när de var i Halmstad, jag sa att kon nog kunde köra hem. Väl hemma konstaterade jag på 5 sekunder att vattenpumpen skurit, så direkt att fläkten "vinglade" betänkligt. Bar att åka till Biltema i Halmstad igen och köpa en ny vattenpump. Efter visst strul (lyckades dra av en av bultarna ;-(, men jag lyckades få ut den avbrutna delen) så fick jag pumpen på plats och den verkade vara tät också.

Lördagen hjälpte Eva mig med att isolera ,vindpappa och glesa stall väggen. Så att jag kunde börja brädklä väggen. Jag löv också upp resten av Pontus ved på kvällen så var vi av med den. Pontus får hjälpa mig med nåt annat jag behöver mycket hjälp.

Söndagen vart det inte så mycket jobbat heller för min kollega Jessica och hennes man Micke kom på besök på dagen. Vi gick en runda på marken i det härliga vädret, det är ju så fint nu med alla vitsipporna nere i skogen. Sen grillade vi kyckling det var gott. Jessica skall sluta på jobbet det är ju lite trist jag kommer att sakna henne.

Idag har Doris spelat fotbollsmatch mot Ängelholms FF hemma det blev 2-2. Doris hade glömt att det var match och fick brått att kasta sig på cykeln och hann väl nästan precis. Doris var med mamma och tvillingarna och köpte skor i Ängelholm.

Jag jobbade i stort sett hela dagen med att panela norrsidan på stallet, hann nästan precis klart, dock var jag två bräder kort när jag var färdig. Lockläkten och fönsterfoder återstår dock att sätta upp, men jag måste måla dessa anna jag kan fortsätta.

Ikväll har Eva och jag gjutit grunden klar till friggeboden, så i veckan blir det till att resa friggeboden.

Asta och Svea var hos Agnes på eftermiddagen härligt att dom blivit så stora så att dom kan gå själva till en kompis, det är ju inte långt heller till Agnes.

Imorgon är det dags för jobb, skola och dagis igen efter en helt underbar Påskhelg. Tack för den!