torsdag 23 februari 2017

Kortsportlov

Bandy töser
..var det idag för mig och alla Töserna. Skridskoåkning i Oskarström stod på programmet. Och se.. idag slog det ganska taskiga Sportlovsvädret i Skåne helt om gårdagskvällen storm hade ebbat ut och nu brakade solen ner från en blå himmel. På bandybanan var det i stort sett lä då den ligger bra skyddad vid foten av skidbacken (undrar när den var igång senast?)

 Vi var där vid 10-tiden och åkte och spelade bandy fram till lunch. Härligt att kunna åka ute, isen var inte perfekt, möjligen har det varit lite varm för en konstfrusen bandbybana. Jag tycker det är jättebra i Oskarström möjligen då med undantag av isen som ofta har en del övrigt att önska. Denna gång var det även mycket sprickor i isen ett problem som uppkommer när man kör aggregatet för hårt (var i alla fall så på min tid som idrottsvaktmästar pryo på Stockholms Stadion, där det på den tiden fanns en konstfrusen Hockeyrink, för övrigt Sveriges första om jag inte minns fel..1939? detta var på 70-talet och orginalaggregatet var fortfarande i drift). Möjligen är jag också lite bortskämd med den fantastiska isen på Gubbängens IP.  

Lunch intog vi på restaurang Lotus inne i Halmstad, Sushi och Asiatisk buffe. Vi var hungriga när vi kom, men helt proppmätta när vi drog.

Efter lunchen skulle vi kolla på födelsedagspresent till Eva men vi var alla så mätta och dästa att vi ganska snabbt satt i bilen på väg hem, där snabbt tvillingarna sov i baksätet.

Doris var och åkte skidor igår med UH. Hon hade tur med vädret regnet under natten och morgonen drog bort och de hade hyggligt väder med både sol och nån regnskur, hon kom hem sent efter en 2 timmars busstur och somnade ovaggad.