söndag 28 februari 2010

Familjekalas och VÅR!!?

I fredags åkte jag hem tidigt för att träffa en tekniker från Forbo Forshaga, ja du gissar rätt, om köksgolvet igen. Efter omläggningen avgolvet är det sämre än någonsin. Det här Forbi Forshaga Marmoleum suger verkligen ett riktigt skitgolv och dessutom dyrt, VARNING! Va sa teknikern då? Skyllde naturligtvis på golvläggaren som valde att inte komma :-o till mötet. Jag börjar bli hyffsat trött på detta golvtjafs nu, skulle Sveriges envisaste ge sig, knappast.

Tyvärr upptäckte jag också en fuktskada på nya ytterdörren  som kostade 25.000. Hyfsat dyrt med tanke på att den nästan höll ett helt halvår och det verkar också som om Tritexen har fått en renesans som dörr material, dess bästa egenskap är väl att suga åt sig vatten som en svamp. Nya reklamationer...;-)

I lördags hade vi familjekalas för Asta och Svea. Mormor och Morfar, John och Sofia. Sofia hade också med sig sin store svarta hund som inte var så uppskattad av Sessan men destå mer uppskattad av Asta och Svea. En riktigt snäll hund.

Vi öppnade presenter , kassaapparater var sin förstås så att vi slipper bråket ;-). Sen åt vi brunch, Eva hade gjort jättegod kyckling och efteråt så fick vi kaffe och tårta. Trevligt att träffa släkten det blir inte så ofta fast vi nu har flyttat till Skåne, men de 12 milen emellan gör att man inte åker över en eftermiddag.

Sen kom en överraskninggäst också Chefen Robert med sambo Anna dök upp och blev naturligvis också bjudna på kaffe och tårta. Det var jättetrevligt att få träffa Anna och Eva fick också träffa Robert. Ett bra initativ som jag verkligen uppskattar då vi inte har så stor bekanrskapskrets här ännu.

I fredags började det töa ordentligt i Skåne, på lördagen så regnade det och snötäcket sjunker snabbt ihop. Idag hade vi 6,5 grader och solen behaga titta fram, det gav en helt efterlängtad känsla, den varma solen i ansiktet och direkt naturens lukt en härlig känsla av att det nog blir vår även iår.

Söndagen ägnade jag mig år att förbereda köksspisen som jag hoppas att vi skall kunna montera under veckan. Den är nu genomgången, städad uppolerad och med ny tätningslist. Skall bli kul att få in den i köket. Jag har också polerat upp den gamla bakugnsluckan som satt i källaren som jag tänker montea ovanför vedspisen för att ge ett mer genuint intryck. Kul också att det är orginalluckan från huset.

Jag putsade också upp väggen vid skorstenen så att den blev helt jämn som förberedelse för kaklingen som jag hoppas skall bli under veckan om jag får tid och har lite ork över.

Asta och Svea passade på att sätta på sig alla galonkläder och ut och hoppa och slänga ! sig i alla vattenpölar, kanske vårkänslor för treåringar!?

Doris var på Bowlingkalas i Båstad med sina klasskompisar på eftermiddagen.   

Imorgon väntar en ny arbetsvecka igen! Vi kämpar på!