onsdag 30 juni 2010

Sommarvärme

Så i söndags kom äntligen värmen. Söndagen var en underbar dag med vinstilla och ca 25 grader. Eva och tjejerna var vid havet och badade för första gången. Jag tog en tur med motorcykeln i det härliga Bjärelandskapet.

Måndagen var jobbedag för mig igen, nu är det bara en vecka kvar till semestern, skall bli skönt. När jag kom hem så började jag att klippa gräs, men man kan ju inte bara jobba så jag frågade Doris om hon ville ta en cykeltur. Sagt och gjort vi tog en tur ned till Rammsjö strand. Kvällen var helt magisk, när vi kom ner till hamnen efter en behaglig cykeltur mestadels nedför, så låg hela Skälderviken som en spegel. Här är det inte som i Stockholm tjockt med båtar vid vackert väder, utan bara någon enstaka båt syntes till.

Vi gick på bryggan och tittade efter krabbor och fisk, vi såg många krabbor! Härligt att bara vara med Doris och göra såna enkla saker som att upptäcka livet under ytan i hamnen. Sen cyklade vi hem, den resan var inte riktigt lika lätt som ner. Nu var det mesta dels uppför även om det inte är speciellt många branta backar så fick vi ligga på ordentligt för att hålla farten uppe. Doris var jätteduktigctklade med bra tempo hela vägen hem med bara lite gnäll att hon hade ont i rumpan.

På tisdagen jobbade jag hemifrån då jag skulle följa med Doris på hennes simskola på Malenbadet, det var ett underbart väder. Doris tränade livräddning. Eva och tjejerna var nere vid havet och badade både måndag och tisdag eftermiddag.

Idag har vi haft lite sämre väder i Skåne med mulet och lite regn. Fast nu på kvällen är det fint igen även om det blåser lite. Jag och Doris tog en MC tur på kvällen, det finns helt otroliga vägar på Bjäre att köra MC på vilken utsikt och vilka backar det finns tex ner mot Kattvik.

NU är det två dagar kvar att spurta in sen är det 5 veckor semester.