lördag 25 juli 2015

0 - 18 - 0 - 0 - 21

Jonne rensar fisken..
Denna något kodliknande rubrik är resultatet av årets fisketurer med båten.

Igår kom morbror Jonne och hälsade på oss. Jonne är en välkommen gäst speciellt när det skall fällas träd för det är han en hejare på. Han är förresten en välkommen gäst även när träd inte skall fällas/tas hand om.

Denna gång fick han hjälpa mig att försöka få fart på den gamla Virekranen och det gick ju bra så nu är den hyggligt i funktion.

Efter det så tog vi en tur med båten på eftermiddagen. Stilla väder med rätt grova dyningar mötte oss på havet. Denna gång var även lyckan med oss när det gäller fisket. Jag fick ganska snabbt en Gaisare som stötvis följdes av fler. Jonne var expert på att dra upp ett helt gäng i taget.. Jag fick även en liten torsk och två näbbgäddor. Totalt fick vi 18 Makrillar.

Väl hemma så var det tvättning av båten som delvis liknade en slakterifabrik, rensning av fisken, rökning och grillning av fisken innan vi kunde få mat och avsluta med att sitta i "verkstan" och mysa vid kaminen i den fina men ganska kyliga julikvällen.

Mycket gäster denna vecka förutom att jag och töserna har varit på Båstadtennisen 3 dagar i början på veckan. Vädret har varit riktigt hyggligt med mycket sol, men det har varit ganska blåsigt också.

I Onsdags så var min kollega Dan och Camilla och Ida-Louise här på lite kvällsmat en lugn och fin kväll.

Mys vid kaminen i Verkstan
I Torsdags var det fullt drag igen med Magnus, Pernilla, Julia och Simon. Blev en mycket trevlig och rätt sen tillställning, så jag flög inte ur sängen igår....

Töserna var bjudna på pyjamas och disco kalas hos Elliot och Algot, ett lyckat kalas förutom att Svea ramlat och skrapat upp ett knä, men det var inte så farligt.

Så med detta är andra semeterveckan för mig till enda. Nästa vecka skall Eva jobba men jag blir hemma hos töserna.