onsdag 16 oktober 2013

Går mot höst

Hösten har verkligen bjudit på ett mycket fint höstväder, varmt och mycket lite blåst. Det har nu igen varit mycket ostliga vindar vilket också givit denna mycket torra höst.
iPhoneägaren

I lördags så var jag ute på den årliga fisketuren på Sundet med Lindabs fritidsklubb. Även detta år blev jag utan Torsk och fick nöja mig med några sillar. Min kompis Jonas fick en torsk på kanske 1,5 kilo. Det kom väl upp ca 10 Torskar den största på 3 kilo. Det är verkligen inget vidare fiske.

Doris stora dröm gick i uppfyllelse då hon i god tid till födelsedagen fick sin första Ajfån. En onödigt snäll pappa var och köpte en iPhone 4S 16GB till en överlycklig dotter. Apple har verkligen lurat oss att detta är nåt vi inte kan leva utan, speciellt barnen.

Även jag har nu fått en Ajfån på jobbet, jag är långt ifrån lika imponerad som Doris av detta under, men så är jag ju en gammal gubbe som använder telefonen att ringa med....

Gipsbäraren
Suckan balanserar nu på slak lina. Besiktningen för några veckor sedan slutade igen med felaktiga avgasvärden. Alla hemma meckares mardröm. Då jag redan förra året hade strul med lambasond och efter det en slut katalysator som nu är bytt mot en ny så känns det motigt att börja gissa och köpa prylar att byta ut. Kan bli hur dyrt som helst. Det blir nog till att uppdatera Suckan. Kan bli så att vi köper en större familjebil och så kör jag med Nissan till den rasar. Vi får se hur vi får ihop det.

Svea fick ett nytt gips när hon var på återbesök på ortopeden. Armen var bruten på två ställen. Hon fick ett nytt heltäckande gips som är rosa och svart enligt Sveas egna önskemål.

Annars så händer det inte speciellt mycket på gården. Vi har ställt undan det mesta i form av trädgårdsmöbler för säsongen. Klippt gräset för sista (?) gången. Rengjort och ställt undan lilla klipparen.
Eldat upp ris och resterna efter gavelbygget.

Jag skulle provstarta Guldwingen i helgen, slutade med att pluspolen på batteriet smälte. Känns som om min succeartade renovering av startmotorn inte blev en speciellt långlivad lösning. Får riva ned allt igen, känns som ett vinterjobb. Sen blir det snällt att köpa ett nytt batteri, kostar på att ligga på topp eller kanske rättare sagt kostar på att ha en massa gamla mögiga maskiner....