lördag 20 februari 2010

Idag töar det!

Igår kväll var det dags för ytterligare ett snöoväder, fast vad jag förstått så klarade vi oss bättre än på många andra håll, vi fick väl ca 15 cm snö men det var en tung snö då det var plusgrader för första gången på länge.

Dagen började med ett tvåtimmars pass med snöskottning i Traktorn. Bra att ha en traktor, men det är ändå ganska slitsamt att skotta med traktorn. Den gamla traktorn saknar servostyrning oxh är därför duktigt tungstyrd så efter nån timme är man klart mör i armar och axlar. Även kopplings benet känns då kopplinge är mycket tungtrampad och behöver användas nästan hela tiden. Jämför med att handskotta blötsnö så är det dock en barnlek.

Idag hittade en död Hornuggla som jag såg sitta på vår gränstolpe på morgonen, den dukade säkert under av svält pga den stränga vintern. Den skall livnära sig på gnagare som inte borde vara så lätta att hitta under 40 cm snö. Tjejerna var mycket intresserade av ugglan när vi tog in de på köksbordet för att titta på den.
Den är väldigt död, konstaterade Asta. Doris begravde ugglan i snön och ritade ett fint kors.

Eva och tjerena passade också på att bygga en snögubbe när vi var ute och skottade. Gick ju riktigt bra när det äntligen blev kramsnö.

Efter lunch så gav jag mig på kaminen som vi skall sätta in i stora rummet nere. Kaminen fick jag en gång i tiden av Nisse och Maj-Britt i Svensköp när jag hjälpte dom att skotta snön på deras gård för någr år sen. Jag har putsat upp kaminen med stålborste på slipmaskinen. Den är komplett finns en liten spricka och några stenar sitter lite löst men den skall fungera bra att elda i. Jag får renovera den om några år när jag har mer tid. Kaminen skall få spisvärta också den har inte kommit på på bilden om ni tycker den ser lite rostig ut.

Nu snöar det igen, skall det aldrig bli vår.........?



Det blir ju i alla fall ett sportlov med ordentligt med snö, det är nog inte så vanligt här på Bjäre.