lördag 20 december 2014

Lackar mot jul.....

..men vädret varslar inte om jul. Det brukar kunna slå i mellandagarna, låt se.

December har gått fort, nu är både Lucia och skolavslutning avklarat. Varken jag eller Eva var faktiskt med på Asta och Sveas avslutning i år.

December har tyvärr varit präglat av hosta och sjukdomar. Alla har varit sjuka utom jag. Eva har hostat i mer än en månad. Nu är vi dock bättre och hoppas vi kan få vara friska över helgerna.

Vi har fått upp utegranen som vi fick av Magnus (levererad och klar hem på gården!)
och fått i belysningen. Den står på andra sidan Bäcken så att vi ser den från Köket. Vi har lampor både på broräckena på stora bron och på nya Balkongräcket. Härligt med allt ljus från julpyntet som lyser upp det annars kompakta mörkret.

Töserna har varit duktiga och varit tärnor i Luciatågen både i Kyrkan (Torekov) och i skolan, dock har Svea fått avstå då hon haft feber..;-(

Svea och jag har också hunnit fiska lite, några Skrubbor har det i alla fall blivit! Gäller att passa på när det inte regnar och blåser.

Doris kämpar på i skolan, det verkar gå bra och har nu klarat av första terminen i högstadiet, med bra betyg. Doris är också igång med den kanske inte allt för roliga fotbolls vinterträningen, men är fokuserad och går utan att knota.  

Mjölkkammaren är nu klar efter lite meck så är nu den nya radiatorn på plats och ansluten till kulvertsystement från Värmepumpen. Det är en rätt liten radiator så det lär inte bli nån Bastuvärme men det kommer att vara frostfritt. Jag har även byggt en ny isolerad dörr i den gamla stilen, Väggarna är målade och hyllor uppsatta.

I första hand skall vi förvara penslar och alla gamla färgpytsar med "slattar" som vi haft i förrådet, skönt att få lite mer plats där.

Planen under julledigheten blir att förbereda för montering av Hugo kaminen i Verkstan och att börja ta hand om årets ved och klyva upp den. Första stormen i höst "Alexander" var mild mot oss och inga ytterliga träd gick ner, men det kommer säkert fler....

Vi blir hemma över julen och Morfar kommer hit, vi får väl se om även Tomten hittar hit.