tisdag 17 juni 2014

Doris slutar 6:an

Förra helgen var de stora barnen här och hälsade på. Lovisa tog med sig Nissan som nu får göra tjänst för dom uppe i Stockholm.

Fönsterbytena är nu i stort sätt klara. Det har gått förvånansvärt smidigt att byta. Inte mycket åverkan på smygar mm. Vi har nu fogat och målat fönsterforderna så nu ser det riktigt bra ut. Återstår att fixa fönsterblecken och lite fix vid tvättstugefönstren. Sen är detta ett avslutat kapitel har varit långdraget, men förhoppningsvis har vi nu fönster vi kan leva med i många år. Utseendet på huset har inte påverkats speciellt mycket, men helt klart är detta en modernare typ av fönster än de traditionella.  
Kusinerna....

Igår så Doris skolavslutning för sista gången i Västra Karups kyrka. Nu har hon blivit så stor att det är dags för högstadiet (det heter säkert inte så nu för tiden..).  Detta innebär också slutet på det enda år som Doris och Asta och Svea går i samma skola.

Doris hade också uppdraget att prata inför hela kyrkan. En inte helt enkel uppgift som hon löste på ett utmärkt sätt pratade högt och inte för fort, sökte kontakt med publiken och kom inte av sig. Mycket imponerande och min inledande lilla nervositet byttes snabbt med den stolta pappan känslan.

Det var som vanligt en trevlig tillställning i kyrkan med mycket musik och inga långa tråkiga tal.

Även Asta och Svea var uppe och sjöng som inledning till hela ceremonin. Det gjorde dom riktigt bra sjöng för full hals, faktiskt bättre än 6:orna som var mer inne på mumlandets sång.

Efter avslutningen drog vi till Kristianstad för att delta i Studentfirandet för kusin Oscar. Det var fullt pådrag i Kristianstad studentflak så långt ögat nådde och ett härligt oväsen...   Vi hade också i viss mån tur med vädret det stänte mest hela tiden men vi blev aldrig helt blöta. Efteråt så var det fest i Sätaröd med Släkten och vänner. Vi rullade hemåt mätta och trötta och var väl hemma runt midnatt, där all utom Eva sov sött.

Dagen efter blev det ytterligare ett studentfirande, denna gång dock under lite lugnare former. Anna vår granne tog också studenten i fredags men vi hade extrafirande kvällen efter.

Asta och Svea sjunger i Kyrkan. Idas sommarvisa så klart
Har börjat fixa lite med fönster som behöver kittas om och målas i källaren, stallet och verkstaden.

Nu börjar det snart dra ihop sig för midsommar och snart är det semester.




Doris höll ett fint tal i kyrkan med sina kompisar.

Micke och Carina! Jag tror bestämt Micke fällde en tår...