torsdag 28 juli 2016

Kattvikskväll

Ombordstigning 
Vi blev inbjudna av Magnus, Pernilla och barnen att ha en "Picknick" vid deras sjöbod i Kattvik.
Det var en fin kväll även om det nu blivit lite svalare och det var också molnigt. Eva hade fixat goda "sallader" som vi åt med god aptit med havet som blickpunkt.

Magnus hade också planerat en lite fisketur med sin fars fina fiskesnipa ut på havet efter att vi ätit. Det blev en kort men effektiv fisketur.

På väg ut till fiskeplatsen
 Efter att Magnus just stannat båten så utbröt ett mindre kaos. Det dröjde väl 30 sekunder så hade Asta napp, som snabbt följes av Svea och sen hade i stort sett alla fisk helt plötsligt var båten "fylld" med sprattlande Makrill, Eva hade ett styvt jobb jobb att assistera Asta, Svea och mig med avkrokning (få ut kroken ur mitt finger ;-)), utredning av trassel mm. Vi hade snart napp igen och proceduren började om igen. På 30 minuter så fick vi 35 Makrill, jag tror Asta med assistans av Magnus var värst med ca 10 Makrill.

Jag tog på mig rensningen medan barnen tog ett kvällsdopp i havet, och med assistans av Magnus och en pilsner så var det ganska snabbt avklarat och Måsarna kunde ta hand om renset.

Vi rundade sen kvällen med efterrätt och Kaffe och Rom, hemma hos Magnus och Pernilla.

En härlig sommarupplevelse att minnas, TACK!



Napp direkt Både Asta och Svea, sen var det inte läge för fler foton


Kapten och en tjuck gubba

Kvällsdopp

Rensningen klar...