måndag 30 november 2009

"hemma" i Stockholm

Doris och jag var i Stockholm över torsdag till söndag. Vi körde upp och bodde hos Maria och Daniel i det lilla röda huset! Jag var på "gravöl" för Affärsorganisationen på Swedbank IT Service. Kul att träffa alla gamla kollegor. Vi var på kareokebar, där mitt lag vann lätt, berodde säkert på att Jenny var sötast!? Efter några öl i baren bar det av till Golden Hits på Kungsgatan där middag med underhållning stod på schemat, det var absolut fullt drag, banken bjöd Frisk(t). Tack alla gamla kompisar för en trevlig kväll! Saknar Er!!


Doris sov över hos Ella och jag var inte onödigt pigg när jag gick upp 07.00 för att ta tjejerna till skolan. Doris skulle nämligen vara med sin gamla klass en dag! Det var spännande! Vi var lite sena så alla barnen var redan på plats i klassrummet när vi kom. Alla barnen rusade mot oss och Doris blev rent trängd upp i ett hörn överöst med teckningar, presenter och kramar. Inte så lätt att hantera för en åttaåring. Doris var sen i skolan hela dagen även på fritids, det gick hur bra som helst.

PÅ kvällen var vi hemma hos Lars, Ann, Erik och Elin x2 och åt pizza och glass och kollade på idol, premiär för min del faktiskt, jag brukar glutta lite på kastingen i början och alla puckon som dyker upp ;-).

Lördagen var vikt åt att gå på Wasamuseet som jag lovat Doris tidigare men inte blivit färdig. Vi var där i 2,5 timme vi var först in på morgonen när de öppnade. Doris var intresserad men inte så imponerad. Efter Wasa drog vi hem till Farmor och käkade lunch och bla hjälpte farmor att hänga upp julstjärnan i fönstret. Farmor hade lagat lövbiff med rösti det var gott.


PÅ kvällen lekte Doris lite med Hanna jag köpte en motortidning och softade lite. Vi drog tidigt hemåt mot Glimminge var hemma vid 15.00 efter ganska exakt 5 timmars resa, var lungt på vägarna förutom en envis dimma mellan Stockholm och Linköping.

På huset har det därför inte hunnits jobbas så mycket. Dock har vi nu fått upp ett fint trappräcke på övervåningen som vi beställde från en snickerifabrik. Öven några skåp i köket har flyttats för att inte ta i dörrfodret när man drar ut lådorna.

Jag håller fortfarande på och förbereder mig för kakla i tvättstugan.