onsdag 27 november 2013

Skridskoslipen igång samtidigt med första köldknäppen.

Igår så var det skridskoslipning igen. Slipade säkert 10 par skridskor då det nu var dax för hela skolan att åka på utflykt till Ishallen i Ängelholm och åka skridskor. Asta framför allt har pratat om detta i minst en redan. Nu var det äntligen dags och det var tydligen riktigt lyckat. Även Doris var med och åkte så att hon fick blåsor på fötterna. Eva hade fixat matsäck till tjejerna, som var mycket nöjda med dagen. De nyslipade skridskorna var dock inte så nyslipade när de kom hem de hade visst glömt skydden och gått lite på betongen. Tur att vi har en egen slip...

I helgen så fick vi tillbaka lilla traktorn som Magnus hade lånat. Nu har han investerat i en egen pärla. En välhållen 60-talare.

I Lördags morse var jag nere och fiskade igen redan för 08.00 var trögt i början men på slutet fick jag raskt 5 st Skrubbor, så nu fick jag ihop en middag till. Kul att jag kommit igång med fisket igen. Detta är också ett mycket enkelt fiske jag bara tar med mig ett spö och en plastpåse och åker ner till havet. Kräver ingen planering och jag är snabbt igång.

Det har varit väldigt mycket jobb nu för mig under en längre tid jag hoppas kunna avsluta en stor upphandling i denna vecka och kanske kunna få det lite mer normalt igen, men det brukar kunna dyka upp nya saker. Långledigt i jul hägrar dock i änden på tunneln. Tiden har flugit fram denna höst snart är det Jul och en vändning mot mer ljus igen.

Jag fixade också Forden igår som haft en ej fungerande motorvärmare. Efter att jag hissat upp bilen och krupit under hittade jag glapp i en T-koppling som jag fixsade och försökte fixera med eltejp och kabelstrypare, hoppas det håller så den inte glider isär igen. Konstaterade att Forden hade helt nya bromsar fram med nya skivor och belägg. Så de bör ju hålla ett tag.

Nissan har nu bråkat två ggr med tänd laddningslampa och när lampan är tänd så laddar den inte heller det har jag kollat. Jag kör den dock fram och tillbaka till jobbet och så här lång så har det fungerat. Skall se om jag kan få tag i en ny generator om problemet kommer tillbaka igen. En ny från Tyskland var bara drygt en tusenlapp, alternativ en från skroten för 7-800 plus frakt.

Imorgon är det ledigt från skolan så det laddas upp för en heldag i Ullared. Själv skall jag till Helsingborg och försöka få mitt avtal påskrivet, blir det så skall jag ta en pilsner.... det är jag värd efter 7-8 månaders jobb.