fredag 2 november 2012

Höstpromenad

Idag tog Asta och jag en lång promenad genom byn förbi dagis och hem igen det var nog i alla fall 4 km vi gick i det fina men lite blåsiga höstvädret.

Vi var rätt klädda och Asta var jätteduktig, var på så gott humör och gnällde ingenting. Vi hann titta på mycket!

Mysigt att få tid att vara ute på tu man hand!

Höstlov och Scharlakansfeber

Doris har haft höstlov denna vecka och har aktiverat sig en hel del. Har varit med Mikaela ett par dagar bla har de hunnit med att besöka chipsfabriken. Doris och jag tog också en långpromenad en dag i början på veckan utan  allt för mycket gnäll, jag är dock inte så snabb då jag gått ner mig konditionsmässigt under sjukskrivningen.

Asta kom hem från dagis igår och var alldeles rödflammig och det visade sig efter läkarbesök att hon hade fått Scharlakansfeber igen. Hon har dock ingen direkt feber och verkar ganska pigg. Hon blir hemma med mig idag. Hon får nu också äta penicilin.

Idag är min sista sjukskrivningsdag och jag måste säga att axeln gjort stora framsteg sista veckan, då framför allt vad gäller smärtan, kan nu sova utan några piller även om jag inte sover speciellt bra. Skönt att slippa dessa piller för de gjorde mig också seg på dagen även om jag bara tog dom till natten!

Var på återbesök igår hos läkaren Claes i Ängelholm. Eva körde mig och var med mig. Han tog min gamla sunkiga mitella och slängde den direkt i soporna. Skönt att vara av med den. Nu har jag haft axeln fixerad för läkning av senor och muskelfästen i axeln. Det som är påtagligt är hur enormt orörlig jag nu är i axeln, tex så känns bilkörning långt borta.

Claes ville sjukskriva mig ytterligare en månad då ingreppet i senan/senorna i axeln var omfattande och förlänger min konvalicens. Jag känner dock att jag inte har nån lust att gå hemma ytterligare en månad och föreslog att jag ändå skulle kunna jobba typ halvtid. Claes tyckte att det kunde vara OK, dock kan jag inte köra bil varför jag måste få hjälp med transport till Helsingborg på något sätt, dialog inledd med
Försäkringskassan, har en liten föraning om att det kan bli en pärs! Bla fick jag snabbt besked om att nån hjälp med transport till sjukgymnast fick man inte från Försäkringskassan, hur skall jag då bli bra om jag inte kan ta mig till läkare och sjukgymnast.... Har ingen lust att bli expert på att prata med försäkringskassa och alla regler och paragrafter de omger sig med.. Här förväntar jag mig hjälp efter 55 år utan att ha belastat Försäkringskassan med en timme....fortsättning följer.

Planering av mitt jobbande kommande veckorna måste göras, jag har ambitionen att så snabbt som möjligt kunna ta mig till heltid igen men inser att jag underskattat komplikationerna av denna operation som jag i sin tur beror på att jag gått och dragit på i många år, tänk om läkaren som jag var hos då och säkert efter en ganska summarisk felsökning deklarerade att han inte kunde hitta nåt fel, hade lyckats bättre eller skickat mig till en specialist, så hade det kanske blivit ett enklare ingrepp....Jag har i och för sig full förståelse då axeln inte är en enkel led men hade jag träffat Claes då så hade han bara på mina symptom direkt tagit orsaken är jag rätt säker på.

Hur som (slut på gubbagnället!!) framåt------------------------------> nu är det dax för sjukgymnastik så att jag snabbt kommer tillbaka och bygger upp styrka och rörlighet i axeln. Ingreppet är säkert mycket bra utför hade inte kunnat komma till en bättre läkare.

Ängelholm sjukhus och Alleris har också under denna period framstått som mycket bra. Ett perfekt mottagande inget väntande och mycket trevliga sköterskor som verkligen har tagit hand om mig! TACK!

Doris skall i helgen åka till sin ridlägerkompis Lovisa i Svalöv och sova över. Min kollega Dan kommer och hälsar på och skall bla hämta lite ved.