måndag 2 augusti 2010

Ruskväder och Fest

Torsdagen bjöd på sämre väder, vi fick totalt 30 mm regn på Bjäre det mesta kom dock på fredagen, det behövdes kan jag säga.

Torsdagen blev en shoppingdag for alla utom mig. Jag var hemma och skrotade mest hela dagen. Det var kallt så vi skippade även Asta och Svea simskola, de brukar frysa ändå så det räcker och blir över. Fredagen bjöd på regn och blåst, jag jobbade i staller lite på dagen.

På Lördagen var vi bjudna på Evas 25-års fest i Svensköp. Som genom ett under var fredagens ruskväder borta och det blev en solig och fin lördag. Det berodde nog bara på att Jan-Erik och Ingela hade köpt ett stort partytält och Jan-Erik hade satt av veckan att förankra tältet med plank och spännband för att stå emot stormvindar. 

Jan-Erik hade också dagen till ära putsat upp den gamla Volvo Traktor (T24 -54) som är i ett härligt patinerat orginalskick, för att med denna dra Balavagnen vi åkte i.

Det blev en jättelyckad dag med åka traktorvagn, frågesport, lekar och massar med god mat och jag tror även att nån öl, lite vin och nån whiskey slank ner av bara farten.

Asta och Svea hjälpte mer än gärna Eva med att öppna paketen!

HELA familjen Rörström tackar för en jättelyckad och trevlig fest! TACK!

Vi var lite trötta på söndagen vi kom hem strax innan midnatt till Glimminge. Vi var hemma och skrotade på förmiddagen. På eftermiddagen var det mete i bäcken som gällde. Först maskplockning och sen var det en pappa och tre tjejer som smög efter bäcken för att se om vi kunde lura upp någon öring ur bäcken. Det är en del öring i bäcken och vi lyckades fånga några stycken. Det var som ett riktigt fjällmete som jag gjorde förr i Lofsdalen i Härjedalen.(Jag använde en mycket liten krok och samtliga återutsattes i bäcken oskadda!) Tjejerna tyckte det var spännade en stund men det var svårt att smyga, stå stilla och vara tysta, så det övergick till att hjälpa mamma rensa i rabatten i stället.

PÅ kvällen tog jag och Doris en MC-tur i det vackra Bjärelandskapet. Det var en fin kväll och havet låg spegelblankt, lite moln störde dock solnedgången i havet.

Idag kommer Doris kompis Josefin från Stockholm med familj och hälsar på oss.