torsdag 14 januari 2010

Friluftsdag

Idag har Doris haft friluftsdag. Hon hade att välja på skridskor, skidor eller pulka. Det blev skridskor då Doris saknar skidor. Friluftsdagen prickade för ovanlighets skull in en helt underbar vinterdag på Bjäre med strålande sol, svag vind och någon minusgrad så bättre blir det inte.


Eva har varit på IKEA för 104:e gången sen vi flyttade ner, denna gång var det fler plastbackar till Doris rum som var prio, det slank säkert med lite annat också, det brukar ju kunna göra det..;-).

Eva var också och hämtade kaklet till köket som vi lyckats enas om, det är 10 x 10 plattor i 3 olika nyanser som skall upp. Skall bli spännande och se hur jag lyckas med att få ett mönster av detta. Hoppas kunna börja med detta i helgen.

Eva och Doris planerar att åka till Vallåsen på lördag och jag och Asta och Svea planerar att åka skridskor för första gången, skulle kunna tro att det blir svettigt för pappa. Att lära sig åka skridskor kräver tålamod, kanske inte pappas paradgren.

Åkte hem lite tidigare idag från jobbet var skönt attkomma hem när det fortfarande var ljust ute. Jag bytte om och gick en snabb promenad ut på marken, det var verkligen en härlig vintereftermiddag solen gick ner och himlen var helt orange i väster. Härligt att bo så här, med naturen direkt in på husknuten.

Veckan har som vanligt rusat fram redan fredag imorgon. På jobbet stundar Budget-tider som kommer att innebära mycket jobb för mig. I övrigt har jag nu riktigt börjat komma igång på jobbet och känner att jag nu verkligen bidrar. Jag håller på att växla upp ytterligare en växel.


Det har inte blivit så mycket gjort på huset denna vecka. Jag har dock pratat med Siffe om att vi måste ta tag i och fixa köksgolvet, kaklingen är som sagt på g i köket, klart i helgen hoppas jag. Jag har också plockat fram kaminen och kollat status på den, det mesta verkar finnas den skall bara putsas upp och svärtas så skall den kunna tas i bruk. Jag är dock lite osäker på hur man monterar en stos i en sån här modulskorsten så det tänker jag nog ta hjälp med så att det blir bra.

Jag har ockå kommit fram till att vi måste bygga om väggen där vedspisen skall stå det det skall vara cementskivor på stålreglar bakom en vidspis 50 cm på var sida. Vedspisen får nog vänta lite då den också måste fixas till!