onsdag 10 mars 2010

Måla skorsten

Eva har igår och idag målat skorstensmuren nere och uppe grå direkt på putsen.

Jens från Montageservice med kollega var här idag och hjälpte oss att montera in vedspisen och kaminen. Känns jättebra att vi nu även har dessa på plats. Bägge pryder sin plats väl i köket och i stora rummet. Nu väntar vi bara på sotarn som skall kolla att allt står rätt till sen är det bara att börja elda.

Den lilla röda traktorn fick briljera igen genom att ta på sig pallgafflarna och lyfta in vedspisen ända in i hallen sen bar vi in den på 4 personer i köket med lätthet.

Anders var här med lite stängselstolpar som kan behövas när det är dags att släppa djuren igen, känns fortfarande som om kosläppet ligger långt bort i tiden.

Kylan håller sitt grepp över Bjäre och idag har varit en sån där gråkall lite dimmig dag med en rå kyla.

Vårbruket är inte igång och jag antar att potatisodlarna nu är otåliga att få komma igång, blir nog inte allmänt med färskpotatis i April som det var förra året!

Asta och Svea har varit på dagis som vanligt idag, tyvärr börjar vi bli lite småsnoriga allihop i familjen, men är det inget värre än förkylning så skall man väl inte klaga.

Doris hade med sig kompisen Matilda till ridningen idag. Idag var ordningen återställd och mamma var med igen. Doris var duktig som vanligt på ridningen.
Köksgolvsföljetongen fortsätter. Jag mätte upp golvet lite med lasern. Faller på ca 2 meter med 34 mm snudd på störtlopp. Nu skall jag väl tillägga att det är i en speciell svacka som det faller så mycket.
Vi får riva ut hela skiten och flyta hela golvet och lägga in masonit och en linoliummatta så blir det säkert bra.

Gör om och gör rätt!!