lördag 11 augusti 2012

Yes ................ and NO!

I veckan så fick jag fart på bägge bilarna, med egen felsökning och hjälp av Motor och Side. Var så glad att bägge ny var utan problem, Yes. Hade en besiktningstid i torsdags för Suckan. Det är nu NO börjar närma sig.

Trots att jag bytt Lambasonden och motorlampan nu var släckt så var alla avgasvärden helt upp åt väggarna, ja dom var inte lite fel. Tillsammans med en spindelled och nummerskyltsbelysningen så fick jag ihop 6 anmärkningar, nytt rekord. Tveksam om jag haft så många anmärkningar totalt genom tiderna tidigare på alla mina bilar och MC.

Misstänker att nåt inte står rätt till med den nya Lambasonden, motorn får fel värden nånstans ifrån! I värsta fall är det katalysatorn som lagt av ......... NO.

Igår så satt jag lugnt och åt frukost vid 10-tiden (man får dåliga vanor när man har semester) med tidningen framför mig. Hittade en liten annons om flygbuller över Ängelholms flygplats (Även om Helsingborg kallar den nåt annat, att de inte döpte om Kastrup i stället när de ändå skulle sno en annan stads flygplats i brist på egen!) Det skulle vara nån form av flyguppvisning 10.30-11.15.

 Jag Asta och Svea kastade oss i bilen och åkte till flygplatsen vi hade ingen aning om vad som väntade. Efter några minuters väntan så hörs ett DÅN som stegras och på låg höjd i hög fart dyker en Viggen upp med ett mäktigt dån. Den gör sen en uppvisning i avancerat flygning imponerande, Viggen är väl också nu en 30 år gammal konstruktion. När Viggen vinkat adjö över startbanan blev det tyst någon minut innan nästa plan dök upp från ingenstans, JAS 39 Gripen. Den kör sen ett antal varv med mycket avancerad flygning under ett öronbedövande dån. När den flyger rätt upp i en sekvens så säger Svea den ser ut som en julgran och det gör den faktiskt. Imponerande maskiner vilken fart och vilket ljud, Mycket häftigt. Uppvisningen avslutas sen med att Spitfiren kör en omgång uppvisning över fältet. Häftigt det också men de modernare planen tog lite udden av denna uppvisning.

Doris var två dagar och hälsade på sin gamla klasskompis Johanna som nu flyttat till Domsten. Det var lyckat trots sämre väder. Hon hade också sin cykel med sig.

Igår blev jag äntligen klar med putsningen av Stallet, det har verkligen tagit tid men min axel och armar pallar inte så många timmar i går höll jag på i 7 timmar det känns i mina armar idag.

Jag var också hos dr Claes Pettersson i Ängelholm och har nu fått tid för operation av min axel, i början på Oktober är det dax. Jag kommer att vara sjukskriven i en månad med armen fixerad!

Nu är också vår 7 veckor långa semester/föräldraledighet över måste säga att det verkligen känns att vi varit lediga, vi har hunnit med mycket. Vädret har väl inte varit det bästa denna sommar, det hade kunnat få vara några fler dagar på stranden. Samtidigt kan jag inte säga att sommaren regnat bort, i så fall har den väl mest stänkt bort och det har ju varit hyggliga temperaturer för det mesta.

Förberedelser för Gillet tar nu också en hel del tid. Kan bli intensivt att få ihop allt!