lördag 9 januari 2010

Byafest

Igår var det byafest i bygdegåregen i Glimminge. Det var dags för den årliga julfesten för alla markägare med familjer och barn. I samband med festen hålls också byamöten. Vi var där hela gänget, det var dans kring granen god mat och lite dricka på det. Det var jättetrevligt kul för oss att lära känna våra grannar mer. Asta och Svea pallade ändå till halv 9 då eva gav upp och åkte hem med tjejerna.


Doris och jag var kvar ock körde långdans och lekar kring granen, Doris hade rätt så många kompisar med på festen så hon pallade ända till 23.30. Då gick vi hem i de drygt 10 minusgraderna, vill lova att det var skönt att komma innanför dörren hemma.

Idag har jag faktiskt varit riktigt trött i mössan och släpat benen efter mig stora delar av dagen. Har inte fått så mycket gjort, har fixat lite med vårt nya bredband vi fick installerat igår, så nu slipper vi 3G skiten från Tele2.

Asta och jag åkte ned till havet för att se om det hade börjat bli is, jag fiskar lite efter att kunna åka lite skridskor på havet, det hade ju varit häftigt att få vara med om, men som ni ser på bilderna så var det mycket begränsat med is nedanför oss i Glimminge. Det såg dock ut som om det låg is längre in i Skälderviken, men det kollade vi inte för Asta ville hem och sova middag. Vi hann i alla fall gå ut och gå lite på isen på havet ;-).


Imorgon Söndag skall jag åka upp i småland och hämta en vedspis som jag köpt på blocket. Jag hoppas på bra väglag och inte så kallt väder det är dryft 20 mil enkel resa så det blir några timmar i bilen igen!

Fick väl förresten ihop drygt 5000 mil förra året på Saaben och några mil med citran oxå, 2010 hoppas jag på att nästan kunna halvera dessa miltal bra för miljön och ekonomin om inte annat.

Grannen Karin och Peter kom förbi på middagen.Peter tog sin stora traktorgrävare och hjälpte oss att fixa till lite vid bäcken i trädgården, bra att passa på när det är tjäle i jorden så inget blir sönderkört!

Det finns väl egentligen inte nåt att köra sönder i trädgården, men det blir alla fall inte så lerigt och trist.

Eva har jobbat med att packa upp flyttkartonger, vi har säkert fortfarande 100 ouppackade ( Jag har väl ca 25 garagekartonger bla) Det var böcker bla som vi satt in i bokhyllan i stora rummet.

Ja nu är det riktig vinter vi har väl ca 15 cm snö så det är jätte fint ute. Har inte kommit nån mer snö i veckan så vi har sluppit skotta i helgen.
Nu verkar det dock vara lite mildare väder på väg, tyvärr har det då börjat blåsa igen efter en lång period utan blåst. Så även fast det nu är mildare (ca -3) så är det riktigt bistert utanför. 

Skall göra ett ryck i veckan och se till att vi får bort allt ris så att det blir flis så att vi slipper ha det ligga på marken mer.