måndag 27 oktober 2014

Nästan en månad utan inlägg

Bloggen har helt klart fått stryka på foten senaste tiden. Det måste ju också erkännas.. det har ju inte hänt så fantastiskt mycket heller. Den sommar som iår var extra lång långt in i oktober, har nu tillslut i alla fall blivit höst. På senare tid har det varit ett evigt regnande.

Sista skörden för året är tagen, kvigorna går nu på grannmarken då inte mycket finns kvar att beta hos oss. Svämtunnan satte dock sina spår på vår väg som nu måste fixas. Dock höll min nya väg jag gjorde i våras mycket bra., det lönars sig att göra ordentligt.

Stallet är nu uppstädat och klart, det stod grejer kvar sen inflyttningen för 5 år sedan, så det var hög tid ;-). Porten är klar och skall nu bara målas, det har inte varit så lätt att få till det då det regnat nästan varje dag. Håller det uppe idag så skall den bli målad.

Cyklar bilar och gräsklipparna står nu i stallet under tak, det är trångt men det går, även den gamla båten fick plats.

Vi har städat undan sommaren grillen och sommarmöblerna är nu undanställda i skydd för regn och blåst.

 Fotbollssäsongen är över och nu går träningen lite på lågfart och består för Asta och Svea av inneträning.

Vi har hunnit ta en tripp till Stockholm för att fira gamla farmor som fyllde 82. Det var trevligt att träffa stora delar av den lilla släkt vi har. Lovisa och Emil dök upp men Alexander var tyvärr upptagen med annat.

Shoppingrunda på lördagen med fika ute på i Gamla stan var härligt. Festen på kvällen hos Lars och Ann med som vanligt mycket och god mat och dryck.

Söndagen lyckades jag, Lars, Asta och Svea både knäcka WasaMuseet och Skansen med efterföljande kort besök hos farmor innan vi nöjda tog bilen söderut igen.

Anekdot från Wasamuseet: Två entusiastiska töser sprang in när grindarna öppnades rakt till räcket vid Wasa. Stod där någon minut och tittade förundrat på det store Ekskeppet, Svea vänder sig om till och frågar "Pappa, finns det nåt annat kul att göra här". Jag kan ju förstå att denna gigantiska trave av ekstockar kanske inte är så spännande för 7-åringar.

Jag har hunnit fylla år igen (fyllde 37 som vanligt) och blev uppvaktad med Muggtermos, läsglasögon och en riktigt fin bok om Hallands Väderö (eller Ön som det heter här beroende på att det också är den enda ön).

Den inköpta Hugo kaminen är tyvärr inte på plats, brottas just nu med konstruktion och infästning av Skorstenen som i orginal är ca 2 meter för kort. Inte helt okomplicerat då både sotaren skall var nöjd och stadig nog att klara stormarna. Fortsättning på detta följer. Kul att hålla på med ny projekt man lär sig massor.